Šta je novo?

Win XP Home ili Win7 Basic

• Začetnik teme Začetnik teme EdiTL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

EdiTL

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2007
Poena
301
Hteo bih majci da poklonim svoj komp.
:banana:
Da se nebi previse cimao kako ce da se update-tuje i odrzava sistem dok mene nema odlucio sam da kupim Win XP Home ili Windows 7 Basic.
Postavlja se pitanje koji sistem staviti.
Windows XP Home ce da radi bez problema, imam sve drajvere i nemam brige, ali podrška za njega traje do juna 2010.
Dok na drugoj strani, Windows 7 basic bi trebao da ide bez problema i imaće podrsku jos par godina, ali neznam da li cu uspeti da namestim drajvere za graficku i TV karticu.
U slucaju Windows 7 znam da cu morati da postavim sistem i vidim da li ću uspeti sve da namestim da radi kako treba.

Po vama da li se treba iscimati za Windows 7 Basic?

Masina:
proc: AMD 64 3000+
ploča: ASUS K8N - nForce 3 250 (754 socket)
Memorija: 2 GB DDR1 400
HDD: Sata 500+Pata200
Grafička: Asus ATI9600XT
TV karta: Pinnacle PCTV Pro PCI
Štampač: HP 1020
Skener: HP 3670

Moje misljenje - nema potrebe.

Ostavi kako jeste (Xp). U svakom slucaju lep gest.

Instaliraj win xp student edition, i updateovace se bez problema ...

Par razloga sto bih stavio još Windows 7 Basic, je da ja već sada koristim Vistu Home Premium na laptopu i planiram da pređem na Win7, tako da ako bi majka ikada imala bilo kakva pitanja, a imaće, lakše bih joj objašnjavao ako imamo isti operativni sistem. Ja bih bio Tehnička podrška za svoju majku. A poslednji sistem koji je majka koristila je činimi se 98-ica.

Mene tu više brine softverska podrška za moj komp, tj. drajveri za Win7.

Pa me zanima kakva su ljudi imali iskustva sa stavljanjem Win7 na naše obične konfiguracije stare 3 do 5 godina.

Zasto jednostavno ne proveris preko microsoft sajta, cini mi se ima neki compatibility check ili tako nesto. A mozes i da instaliras "probnu" verziju pa vidis. Ja samo mogu da ti kazem da je win 7 (64bit) prepoznao i instalirao drajver za hp840c (stampac koji je prestao da se proizvodi sredinom 2001), tako da verujem da ce prepoznati i tvoj stampac i skener.

S' druge strane imam creative live5.1 koji win nije prepoznao. Za tu karticu sam nasao samo neki drajver koji pravi problem ako masina ima preko 2gb rama.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno