Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
jel ima neko neka iskustva sa ovim OS-om?jel su napravili nesto sto je vredno pomena u odnosu na 2005-cu i 2003-u?koji je system requirement ?da li ce moci da radi na nekim starijim uredjajima..?
Nishta specijalno, par (skoro) nepotrebnih dodataka... Imao sam ga na Qtek-u neko vreme i onda sam se vratio na peticu. Shto se tiche kompatibilnosti sa starijim uredjajima: mislim da mora da se prepravi za svaki posebno (nije napravljen za instaliranje na starije uredjaje)...
Koji PDA imash?
jedina stvar vredna pomena je SIP VOIP klijent i naravno lepse ikonice. Ipak i ovo za VOIP je diskutabilno jer podrazumeva ukljucen wi-fi ili 3G, a to trosi bateriju nenormalno brzo.
moj licni stav je da nije vredno muka upgradeovati wm2003 na wm2005 niti wm2005 na wm6.
Meni je WM2003 i dalje ubedljivo najbolji i najbrzi, a wm2005 mi je ok kompromis izmedju wm2003 i wm06, mada mi je sporiji od wm2003 i nervira me sto ne mogu da kod wm2005 podesavam odnos storage i radne memorije, vec jednu memoriju koristi za sve i ta memorija je persistentna i sporija od sdram-a, mada s druge strane sa njim ne mozes da pogubis podatke, ali meni se to nikad niej desilo sa wm2003, pa to i ne smatram nekom prednoscu.
Wm2003 SE radi lepo i brzo ono sto treba, sve ostalo je samo sminka.
sve ovo mozes da posmatras otprilike kao poredjenje Windows 2000, Windows XP Windows Vista, mada pocket pc jos nije dobio 3D efekte.
Potkrepi ovu tvrdnju,ne prilici moderatoru da ovako flejmuje .Ja sam na qtek s200 stavio wm6 i nikakve razlike nisam primetio,sem sto je lepsi i mozda malko sporiji(200mhz).Necu da se vracam na 2005 jer nista nisam izgubio,ali pritom ,takodje,nisam nista ni dobio.Ako zelis lepse ikone -probaj.A sto se OS-a tice imao sam sve vrste symbiana,linux itd...Windows Mobile(ukljucujuci i smartphone)je daleko najzreliji proizvod.Nema zakucavanja,sporosti itd...
Ja zaista ne znam u sta si ti gledao ali ja posle par Qtek-ova koji su mi prosli kroz ruke (medju njima i qtek 9000 kao model high klase) mogu o Windows Mobile sistemu da kazem - samo najgore. Meni je jako drago sto tebi sve funka kao i drugima, ali meni je to uvek radilo ocajno.
Odvratan izgled, strasno lose organizovan GUI, uzasna sporost, nestabilnost, tromost, cesto padanje i zakucavanje - i sve to na uredjajima uredno kupljenim napolju. Qtek 9000 je morao da bude reinstaliran svake 2 nedelje jer se sistem raspadao a uredjaj je bio ispravan. Slicno se desavalo i na ostalim uredjajima. Jedino gde me je solidno sluzio je bio MPX200.
Koliko MS zabole za Windows mobile govori i cinjenica da WM 6 ne donosi nista novo sem dodatne sporosti i tromosti (koju ce, naravno, kompezovati dizanjem kloka CPU-a na buducim PDA uredjajima do nebesa).
Ukoliko ne zasucu rukave i ozbiljno se ne pozabave pitanjem upotrebljivosti, izgleda i brzine, konkurencija (vrlo ozbiljna, pogledaj malo Nokia Comm E90) ce ih pojesti (ako vec nije).
Cisto da se razumemo, ne pricam nista napamet jer mi je ogroman broj Smartphone uredjaja prosao kroz ruke a mnoge od njih sam koristio duze od 1h
Mislim da je problem sa WM-om kada se prepuni 3rd software-om pa pocne da baguje.Ovako samo najosnovnije(najpotrebnije) i prezadovoljan sam.WM volim i zbog odlicne sinhronizacije(sa symbian nokiama uvek neki problem).Sto se tice Jave kod mene radi bez problema na WM6.
Sinhronizacija je, ocekivano, uvek dobra (jer to je Windows -> Windows) ali, ruku na srce, nikad nisam imao problem da sinhronizujem Symbian na Windowsu (i MAC OS X, manje-vise).
I kod mene na MW2003 SE radi bez problema java ali nervira me nacin na koji je resen raspored slova i znakova ako treba nesto da kucas u operi mini. Da li je to sredjeno u WM05, da li kada pises u operi isti je raspored slova i znakova kao kada kucas SMS ili ne?
Koje su prednosti WM05 u odnosu na 2003?
@momsab,
da, u pravu si, lapsus, jer su ga neki drugi prozvali wm2005, pa i ja, ali verujem da je svima jasno sta sam hteo da kazem, u svakom slucaju hvala za ispravku.
@matrix77
WM 05 ima drugacije upravljanje memorijom i video poziv, nesto lepse ikonice, podrsku za ekrane rezolucije 640x480, malo poboljsan msn, tzv comm manager u kojem se centralizovano upravlja wi-fi-jem, telefonom, bluetoothom.....naravno sve ovo vazi ako postoji wm 05 rom za tvoj telefon.
iako se cini da se radi o velikim poboljsanjima, realno nije tako, i kao sto na pisah na osnovu svog iskustva mislim da nije vredno prelaziti sa wm2003 na wm05, pogotovo ne ako wm2003SE radi brzo i stabilno kao na mom XDA IIs.
dodao bih da postoje vise update-ova za wm 05, nazivaju se AKU 1, AKU2 i AKU 3 verzije svaka od njih donosi neka poboljsanja i ispravljanje bagova. mozes ih smatrati nesto kao SP za Windows.