Šta je novo?

Win ME i low resources ??

• Začetnik teme Začetnik teme Golden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Desava mi se na novoj (svezoj) instalaciji ovog sistem da kada recmo gledam film preko BS ili drugog plejera da mi jednostavno u sistem prop. prikazuje 0% free resources, sto rezultira krahom sistema. Jednostavno se negde nesto puni i puni ??
Gde i u cemu je problem ? Ima li neki update za ovaj problem ?

Koliko RAM-a imas?
Ako je slabija masina, moguce da se desi da pojede sve resurse.
Probaj i codec da promenis (stavi stariji npr.)

Posto je clean install WinME-a, veoma je simptomaticno zasto se to desava, proveri i memoriju sa gold mem-om.

Virus?

Da nisi namestio neki rezidentni program da rlja u pozadini pa izjede sve resurse, tipa AV?

Vidi na ms knowledge base, verovatno su opisali nesto slicno. Dok sam drzao winME, instaliravao sam svaki update koji je bio izbacen a njih nije bilo malo.

Mada, mozda bi problem mogao da resis sa cachemem (od 95ice do ME-a sam uvek instaliravao ovo, mislim da se dobitak jasno oseca - i za slucaj da masina ima malo ram-a, kao i u suprotnom slucaju)

Razmisljao sam o cachemem koristio sam ga,
u trey-u nemam nista sem sata,
1700+@2400+, 256DDR, Abit KD7E, Ati 9100,...

Ne ovaj problem se javlja i kada recimo pakujem nesto u DivX a kada je u pitanju veliki fajl koji se cita.
I ranije sam imao ovaj problem, ali ga nisam resio!

A neki drugi OS jesi probao? Mozda se ME jednostavno ne slaze sa tvojom konfiguracijom, ne tako redak problem, mada ne mora da znaci.

izgleda da se ne moze resiti, bar prema ovome sto (ne) pise
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;267020

E sad to kaze ms. Ja bih probao mozda sa nekim tvikerom. Recimo, u Xteq postoji opcija I/O Lock Pages kod koje je default (za winxp) 512KB, a moze se podesiti npr. 128MB. Meni je to vidjivo ubrzalo odziv, al` nisam ni siguran da bi to moglo da ima veze sa ovim sto ti opisujes kod ME.

Btw, naravno ovo sto rece Matrix, sigurno se taj problem ne ispoljava u toj meri pod nekim drugim os-om, al` ja shvatio da ovo pakovanje sa divx i ostalo bas moraju da se rade (iz kojeg god razloga), pod ME.

Imao sam XP ali on mi zbog nekih 100 drugih stvari neodgovara, pa reko idem korak unazad 🙂

Hvala DS9 sto si mi skratio put u trazenju, videcu jos sam cachemem

If you are experiencing "random" slowdowns and "high" CPU usage for no reason, this service is THE most likely cause of the problem. This service is also a major cause of "missing" disk space. System Restore could be taking up 3 GB of space, just on it's own.
-Dakle, iskljuci System Restore, i naravno proveri da ti nije nestalo prostora za SWAP (prepuna sistemska particija).

cheers

Ej a da nije problem sto sam rekao da mi Swap bude od 300-600 mb ?
A probacu i sa Sys.Restore pa da pogledam film i javim vam.

Moguce...... Meni je uvek 1.5 GB+ i nikad nemam problema.

Probao sam sve sto ste mi rekli gore,ali problem ostaje.
Probacu jos sa drugom kopijom winme ako ima uopste razlike pa javljam.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Moguce...... Meni je uvek 1.5 GB+ i nikad nemam problema.
Ne verujem da je to - meni se izuzetno retko desava da mi swap predje 300MB, pa u skladu s tim 300-600MB bi moralo da bude i vise nego dovoljno za divx, a 1.5GB+... 🙄

Ne nisi me skapirao, mislio sam na dostupan swap! Kakvi da mi je 1.5 GB zauzeto..... 😛

probao sam i novu instalaciju (kao) druge kopije, ali opet isto 🙁
instalirano samo grajveri za zvuk i grafiku kao i divx 5.2
neznam,...

Probaj da nadjes info o drajverima za grafiku koje WinME sam instalira, ja imam staru dobru Rivu TNT sa 16MB RAM i radi sve kako treba (ne igram doduse nove igrice). To ti je u mom slucaju bio neki fajl nvms.inf nisam ni sam siguran, ne pipam vec ga vec jako dugo (oko godinu i po dana. Taj fajl kad obrises cepa ko lud, proveri za ATI-ja da li ima neka slicna fora.

Imam Ati 9100, i nemam taj fajl.
Mislis da je do graficke ?

Inace WinME je 4.90.3000 build 3000, neznam kako kod vas ? Ima li bolja ?

Ma nema. To je reitail verzija sto se valjala kod nas. I ja imam istu, i kadkad zna bolje da sljaka bez SP-a, ovaj, mislim update-ova. 😛

Kad je ovako mutna situacija, mozda bih razmisljao i o (novijoj) verziji DirectX-a

DS9 je napisao(la):
Kad je ovako mutna situacija, mozda bih razmisljao i o (novijoj) verziji DirectX-a
Imam i DX9, ali sve nesto kao necu da instaliram jerbo mi je kartica DX8 kompatibilna, ali ko zna.Jer vidis cak i na svezu instalaciju sam stavljao DX8.1 da bi mi radio BSPlay, mozda je i tu problem.

Nego kako kod vas,imate li slican problem? Najbolje videti kada je film pri kraju pa otici u System i pogledati pod preformance resurse.

Nisam rekao da je do graficke, nego je to bila preporuka da se ubrzaju graficke performanse ko je onda imao Nvidia grafiku i stvarno se dobro osetila razlika. Mislio sam da pogledas negde na netu da li postoji neko resenje koje lici na ovo, inace je ista verzija Win ME, Pentium II na 400 MHz, 128MB RAMa i filmovi rade ko ludi, a i jos uvek dobro radi dosta igrica, jedino sto se vise i neigram, a izbog punog Harda u zadnje vreme (6,4 GB). Probaj i na ATIjevom i Microsoftovom sajtu, a DirectX je 8.1.

Meni slabo rade filmovi (kasni mi slika za zvukom) na cyrix MII@266MHz 256ram-a winXP, pci voodoo3 2000 16MB sdram (amigamerlin drajveri), zvucna xwave Q3000A pci (mislim da je tu problem, jer je slab pci na mojoj ploci - TXpro). Bez obzira na rezoluciju.
Isto je i pod dos-om sa QV (fale frame-ovi, i kasni slika za zvukom).

Ostalo mi je super, al` to ostalo je uglavnom word, excel, internet i sl.

Ne znam, mozda bih probavao sitne forice sa nekim tvikerom, tipa iskljucivanja Last Time Acessed za fajlove ili nesto slicno.

Golden je napisao(la):
...

Imam i DX9, ali sve nesto kao necu da instaliram jerbo mi je kartica DX8 kompatibilna, ali ko zna.Jer vidis cak i na svezu instalaciju sam stavljao DX8.1 da bi mi radio BSPlay, mozda je i tu problem.

Nego kako kod vas,imate li slican problem? Najbolje videti kada je film pri kraju pa otici u System i pogledati pod preformance resurse.

Pazi, meni se skoro desilo da resursi padnu na rekordnih 5%! Znaci kad dugme "Downaload now" od DAP-a nije moglo da se prikaze na ekranu. Bio sam 3+ sata na netu, 5 IE prozora, Opera sa njenim stavkama, dosta rezidentnih programa... Sve bez MemTurbo-a. Odgledao sam bas jedan film pre par dana, i sve je normalno radilo (cini mise 60%+ free resursa)
Kad smo kod MemTurbo, probaj i njega da poteras, jeste da cisti samo RAM, ali ima i ona opcija Scrub RAM, pa probaj mozda pomogne.

Nazad
Vrh Dno