Šta je novo?

Win i pokretanje externog modema

duks

Čuven
Učlanjen(a)
01.08.2003
Poena
604
Win XP ili 2000 externi modem, ako modem ne ukljucim pre podizanja operativnog sistema ne prepoznaje da uopste imam modem, i moram ponovo da podignem sistem da bi sve bilo ok. To mi se nije desavalo sa win98 dali postoji neka AT komanda koja to resava. Pomagajte!

ja sam imao us robotics externi 33.6 i morao sam prvo da ga ukljucim i onda dizem sistem nisam resio taj problem
mad mozes da ostavis modem uvek ukljucen :d

Postoji "refresh" u device manageru.
Meni resava problem, mada se isti retko pojavljuje jer modem drzim stalno ukljucenim.

Pozdrav!

meni se to uvek desava sa mojim US Robotics 56K Professional...

probao sam nove drajvere, koji su mi sve pobrljali, pa je radi roll-back drajvera...

pisao sam i USR-u, ali su mi rekli da za sada nemaju pravo resenje za taj problem :(

inace, to mi vise ne smeta: jednostavno, navikao sam da modem ukljucim prvo, pa onda sve ostalo... :)

My computer>Properties>Hardware>Dev manager>Scan for hadw.chan..

Svaki uredjaj malo bolje radi kada je ukljuce - Ne zaboravite!

Ja imam isti taj modem, USR externi od 33.6K. Pod Winom radi normalno. Ali kod Slackware 9.1, pri uspostavljanju konekcije, ispise "logging on the network" i tako stoji u debug prozoru jedno 15-20 sekundi i onda pukne. Dakle uopste nece da me uloguje na net. Jel tu treba nesto posebno da se podesava?

To je stara boljka XPa. Sa 98 je sve radilo OK jer je on uvek ucitavao drajvere bez obzira da li je uredjaj tu ili ne. XP automatski prepoznaje sve nove uredjaju to nije slucaj sa serijskim uredjajima. Ja sam imao i naki 33.600 modem i sada 56K zanemarljivog proizvodjaca i nikako nisam uspeo da mu namestim da modem bude uvek prisutan pa cak i ako je ugasen.

Moja preporuka ti je da ga ostavis upaljenog a da ga gasisi jedino ako ga neces koristiti duze vreme. Meni je modem upaljen neprestano vec jedno 3 meseca.

Vrh Dno