RazbojNick
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2004
- Poena
- 845
Ovaj servis ne startuje prilikom podizanja sistema, iako je stavljeno automatsko pokretanje u Services.msc. Kad se ručno pokrene, radi 4-5 minuta i opet stane. Isprobao sam :
- sfc /scannow: prijavi da je integritet fajlova 100% u redu,
- niz prompt-komandi (icaclc, net start, sc,...): sve u redu, rade kako treba,
- skenirao sam sistem Microsoft Security Essentials, Malwarebytes Antimalware: sve u redu, nema anomalija,
- tražio sam u Event Viewer: nema apsolutno ničega vezanog za sppsvc.exe i System Protection Service.
Sve me navodi na to da je fajl u redu.
Fajl koji je, zapravo, taj servis je sppsvc.exe i trebalo bi da se nalazi u \Windows\System32\. Fajl je tu kada se gleda iz Windows Explorer, ali iz Total Commander ga nema (ni preko pretrage iz TC)! Ništa mi nije jasno. Možda je neka zaštita sistema, ali drugi .exe fajlovi u tom direktorijumu, koji su isto servisi, su vidljivi u TC.
- sfc /scannow: prijavi da je integritet fajlova 100% u redu,
- niz prompt-komandi (icaclc, net start, sc,...): sve u redu, rade kako treba,
- skenirao sam sistem Microsoft Security Essentials, Malwarebytes Antimalware: sve u redu, nema anomalija,
- tražio sam u Event Viewer: nema apsolutno ničega vezanog za sppsvc.exe i System Protection Service.
Sve me navodi na to da je fajl u redu.
Fajl koji je, zapravo, taj servis je sppsvc.exe i trebalo bi da se nalazi u \Windows\System32\. Fajl je tu kada se gleda iz Windows Explorer, ali iz Total Commander ga nema (ni preko pretrage iz TC)! Ništa mi nije jasno. Možda je neka zaštita sistema, ali drugi .exe fajlovi u tom direktorijumu, koji su isto servisi, su vidljivi u TC.