Šta je novo?

Win 7 Welcome screen problem

perovic96

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poena
154
Imam problem sa win 7 jer mi se samo zakoci na welcome screenu i ne mrda dalje. Maticna je pre radila normalno a sada kada je flashovan bios i ubacen nov cpu i ram posle par dana poceo je ovaj problem. Prvo sam mogao da udjem u sistem nakon restarta ali sada ni to ne pomaze. Probao sam i da opet ubacim nov bios,radio sam memory test,probao windows recovery,nista pomaze. Inace safe mode with net. radi bez problema. Da li neko mozda zna kako bi to moglo da se sredi? (obaranje sistema je poslednja opcija)

Maticna je asrock n68c-gs fx (trenutan bios 1.40) ram 2x2gb mushikin blackline 1600 mhz, procesor fx 6300, gpu sapphire amd radeon 6670 1gb/ddr5.

Probaj sa reinstalacijom sistema...ali pre toga probaj sa ulaskom u safe mod...

Kada udjes u safe mod, obrisi sve drajvere, najpre za plocu, pa probaj onda da startujes normalno sistem.

safe mod normalno radi,evo sad sam obrisao avg is safemoda i uspeo da pokrenem windows,ali i dalje imam problem pr start up-u,umesto da mi lepo ispise onaj crni ekran gde ispise komponente i sve to ja samo imam jednu crticu na vrhu ekrana.

Jesi resetovao bios posle update istog?

Bice da je tu neki problem sa plocom,ili kompatibilnosti iste sa procesorom ili memorijom...za pocetak uradi clear cmos....pa ako ne pomogne...probaj sa jednim stapom memorije...

Nema slike više koja izlazi sa biosom. Promeni u biosu ˝Full Screen Logo˝ na off.

Koliko sam ja njega razumeo racunar mu ne prolazi POST...Zato i mislim da je problem negde na relaciji ploca-procesor-memorija...

evo napravio sam video da bih vam pokazao kako izgleda start up ,losiji je malo snimak,telefonom ali se sve vidi na njemu. Da li sad neko moze da mi pomogne? Inace tako kada se zabaguje pokrene windows nakon restarta,ili nakon sto udjem u safe mode... http://youtu.be/TFvzhLSo-Wc

Nema to veze sa windowsom, vidiš da prolazi i POST i sve ostalo. Slika koja prikazuje model ploče se samo pojavi na secundu a bios nije namešten na ˝verbose˝. Uđi u BIOS nađi stavku za koju sam ti rekao i videćeš sve ono pisanije št si tražio. U BIOSU pod stavkom BOOT imaš prvi red gde piše ˝Boot Screen Logo˝ stavi na DISABLED. To sve nema veze ni sa drajverima ni sa Safe Modom ta slika je u BIOSU i verovatno je korumpirana. Možeš i da staviš ˝AddOn. ROM Display ˝ na ENABLED.
Sve to piše u uputstvima za ploču na strani 51.
Evo ga ovde :

ftp://174.142.97.10/manual/N68C-GS FX.pdf
Skinut odavde :
http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Manual&Model=N68C-GS FX
Ako ni posle toga neće onda je to znak da ili je pogrešan BIOS ili da se nije dobro primio. Kad se BIOS radi mora da se pazi i na reviziju ploče, može da bude drugi.

Poslednja izmena od urednika:
da ali sto se tice safe moda to sam pomenuo zato sto mi se zabaguje na welcome ekranu,a ne zbog posta od maticne.

Ta crtica koju pominješ je još uvek pre startovanja Windowsa a lista komponenti ne dolazi iz windowsa nego iz BIOSa. Trajanje te crtice je otprilike vrema za koje bi pokazivao sliku iz BIOSa ili listu komponenti. Zatim BIOS traži BOOT sector, počne da čita kernel windowsa, bazične drajvere itd. Tek onda počine ono Starting windows i odgovarajuća grafika. Kada završi sa kernelom onda počinju instalirani drajeveri pa autostart programi (prvo oni iz registry) pa iz servica itd. Naravno tu se događa još štošta stvari a neke se događaju i pararelno sa drugima. Kad smo već kod toga pogledaj dali se prilikom boota upotebljavaju svi corovi procesora.

Ma ljudi to još nema veze sa windowsima, ako isključiš HDD ta crtica će stajati tu dok ne izađe ono ˝Boot Failure¨.

Mike, njemu se zaglavi dizanje sistema, kako nema veze sa Win-om?

Moje objašnjenje se odnosilo na ovaj deo :
˝safe mod normalno radi,evo sad sam obrisao avg is safemoda i uspeo da pokrenem windows,ali i dalje imam problem pr start up-u,umesto da mi lepo ispise onaj crni ekran gde ispise komponente i sve to ja samo imam jednu crticu na vrhu ekrana. ˝
Koliko vidim problem dizanja windowsa je rešio skidanjem AVG antivirusa i oni se dižu sada normalno. To je odvojeni problem, to jeste iz windowsa.
˝onaj crni ekran gde ispise komponente˝ radi BIOS, ne windows i to se rešava onako kako je opisano u uputstvima za ploču. Ako je namešteno onako kako sam video u manualu a to se ne vidi, onda nešto biosu nije dobro.

Nazad
Vrh Dno