Šta je novo?

Win 7 setup

goldi

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2010
Poena
475
Ovako prije svega pozzz za sve i ako neko moze da mi pomogne, Naime imam problem oko instalacije windows 7, instalacija ide do mjesta gdje treba da izaberem particiju na kojoj cu instalirat Win 7 otvori mi se onaj prozor, al uopste ne prepoznaje particije ( na racunaru je trenutno xp sp3 i hard disk od 500gb sa dvije particije C I E)
Ova E particija je potpuno cista i na nju sam mislio stavit Win7 medjutim kad treba da odaberem tu particiju nema nista uopste WIN 7 setup ne prepoznaje particiju.
Maticna ploca je P5G41T-M LX2
Procesor Intel E 5700
RAM 4gb
HARD DISK 500Gb
DVD rom
Hard disk i dvd su spojeni sata kablovima sta trebam da uradim da bi mi se pojavile particije prilikom instalacije Win7 bilo kakvo rjesenje ako neko zna bio bih zahvalan :)

Glupo pitanje: da nije ta E particija možda FAT32?

NIje potpuno je cista a na ovoj C particiji je vec xp sp3 ovo mi se prvi put desava gledao sam u biosu sve je postavljeno na auto, a sa ovog dvd-a sam vec podizao win7 na drugom racunaru tako da nije ni do cd-a stvarno ne mogu da shvatim zasto setup ne prepoznaje particije.

Vidi da ti particija nije sakrivena (hidden) da si dodelio slovo particiji i da particija bude primarna.

Da ti nije možda u biosu uključen AHCI mod ? Ako jeste probaj da vratiš na IDE ili Native IDE. Možda upali.

Poslednja izmena:
E ovako u disk managementu se ne vide particije, u device manageru kad stavim opciju show hidden devices pojave se particije al cim zatvorim opet ih nema.
Probao sam stavit IDE i opet se ne vide particije, da li postoji ta mogucnost da su skrivene particije kako ih mogu postaviti da se vide u disk managementu?
Ima li iko ideju kako da ove dvije particije (koje se vide kad otvorim my computer) vide i u disk managementu samim tim vjerovatno ce se pojavit prilikom instaliranja win7 setupa?

Nema to veze kakva je particija, dal je fat32 i / ili je primarna, nešto tu nije u redu sa hard diskom, tj sa logičkom organizacijom podataka na njemu

@goldi
Nešto si ti tu pobrkao, u disk managementu mogu da se vide particije, a u device manageru ne
Da li postoji na disku Unpartitioned space, pa da izabereš njega ?
Nađi Acronis Disk Director ( ima ga na Hirens Boot Cd ), boot-uj računar sa njim i vidi šta on kaže
Ako postoji E particija, ta prazna, obriši je i napravi novu NTFS, nebitno da li je primarna ili extended
Posle restartuj računar, ponovo pokreni instalaciju i vidi da li sad prepoznaje navedenu particiju

@goldi

Da li je taj WIndows 7 legalan jer liči na lošu neipravnu kopiju zbog čega može da nastane pomenuti problem

Ma sa tog dwd-a instaliran win7 na drugom racunaru sve uredno najvjerovatnije ce na servis pod garancijom je nek se oni zezaju sa njim. Neke igre koje su instalirane na njemu i igrane vise puta sada ne mogu uopste da se pokrenu mislim da nesto nije uredu s hard diskom.

Nazad
Vrh Dno