Šta je novo?

Win 7 ne vidi Xonar DG

DukeofSerbia

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
390
Juče mi je stigla Xonar DG iz Atoma. Danas pre podne sam tek imao vremena da je ubacim u kompjuter.

Obrisao sam drajvere od moje Realtek integruše pa sam je onesposobio u BIOS-u. Onda sam ugasio mašinu i ubacio Xonara.

Win 7 se podigao i ništa. Apsolutno nema kartice. Instaliram drajvere i dobijem ovo.
ASUS Xonar DG problem.png

Ista priča i sa UNI drajverima.

Ponovo sam izvadio i ubacio karticu i isto. Suludo, imam ASUS-ovu ploču :crash:...

Onda sam saznao i pročitao o EEPROM problemu. Napravio sam butabilni CD, ali ništa jer ne vidi karticu (javi da nema kartice sa nekim čipom).

Moj problem imaju mnogi, vidim da je prijavljeno na dosta foruma i na Neweggu.

Otiću sutra do prijatelja pa ćemo ubaciti kod njega da vidim da li će možda proraditi.

Ako neko ima neko potencijalno rešenje, neka predloži.

Sutra pre podne ću kontaktirati Atom. Ako ništa ne pomogne, poslaću im karticu u subotu, samo što će me to doći 400+ bačenih dinara (CityExpress isporuka plus slanje nazad PostExpressom).

Probao si naravno i u drugim slotovima?

Sutra pre podne ću kontaktirati Atom. Ako ništa ne pomogne, poslaću im karticu u subotu, samo što će me to doći 400+ bačenih dinara (CityExpress isporuka plus slanje nazad PostExpressom).

Ako ne uspeš ništa, traži zamenu za DGX, ona ide u PCIe slotove. Čudi me da si išao na DG (PCI), pošto tih slotova sve manje ima na modernim pločama, ubrzo će verovatno i nestati.
Ili su samo DG imali na stanju?

Jericho, njegova ploča ima samo jedan PCI slot, tako da nema puno izbora.

Poslednja izmena:
Au, nisam znao da je PCI karta. Retko je sam slot neispravan, ali se desi da pomogne "ubadanje" druge karte.

imao sam isti problem.
resio posle 2 nedelje drndanja.
nema sta nisam pokušao.
update win7 i posle toga radi kao ZMAJ.
kladim se da će ti proraditi....u virtuelno pivo.

poz

Imao isti problem .
Update W7 obavezno i trebalo bi da radi.

Uspeo, ali...

Proradila :)!

Prvo bih da pohvalim Atom. U petak pre podne sam imao komunikaciju sa njima preko mejla i bila je zaista brza. Pošto sam otkucao sve šta sam odradio, dobio sam preporuku da odnesem kod nekoga i isprobam na drugom kompjuteru. Takođe mi je preporučeno da stavim poslednju verziju BIOS-a, ali je to otpalo jer je već imam zato što sam letos prešao sa Celerona G530 na Core i3-3220.

U nedelje predveče sam otišao do prijatelja koji ima neku nabudženu ASRock ploču (3x PCI). Izvadio je njegov Audigy i Win 7 je prepoznao novi hardver.

20131229170409.jpg

Onda sam u juče pre podne ponovo pokušao kod mene i nekako je Win 7 prepoznao neindetifikovani multimedijalni uređaj.

Instalirao sam UNI Xonar drajver i radi odlično.
ASUS Xonar DG radi2.png

Jedino nemam zvuk na prednjem izlazu kućišta što mi nije bitno - imam 5 m produžni kabel za slušalice tako da :smoke:.
Probao sam i kao HD i AC97, ali ne radi.

Malo sam boravio na sajtu UNI drajvera pa sam čitao o latencijama.
Otišao sam u BIOS i isključio HPET što mi je korumpiralo W7 pa sam juče proveo dan u reinstaliranju istog :crash:...
Sad sve radi odlično.

Što se tiče kartice, razlika u odnosu na Realtek ALC887 je očigledna - zvuk je puno bolji, ali i izlaz je jači.

Sve u svemu, dobro je završilo :banana:.

Hvala svima na pomoći

Nazad
Vrh Dno