Šta je novo?

Win 7 ne moze da se nakaci na open wireless

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Nisam pogresio podforum jer je problem bas u Win 7.
Nisam zelen u wireless mrezama ali ovo mi nikako nije jasno...

Situacija je sledeca: PCI ASUS wireless kartica,koju po potrebi koristim kao AP za kucne setajuce uredjaje.
Nesto prslo u centrali i sada nemam ADSL (mrtva mi tel. linija skroz,sutra sredjuju) a komsija do mene ima kablovski net sa wireless ruterom koji sam mu ja postavio i na njegov blagosov (reda radi pitao :)) mogu da koristim dok ne srede ovo cudo.
Na njegov zahtev (da se ne cima familija sa siframa... no comment...) ostavljeno je kao open,bez zastite.
I sada se podsecam zasto mrzim Win...

Pokrenem instaliranu Fedoru ili live Zorin,Slacko,Puppy ma bilo koju linux distribuciju bez problema vidi i kaci se na mrezu "iz prve".
Win 7 kojem treba net zbog zene poslovno,kao prvo jedva i da vidi ili se pravi blesav,a kad i navata nesto iako pise da je open pri pokusaju konektovanja izbacuje "unable to connect".
Zezajuci se sa mob. fonom i cackajuci neki program fon mogu da koristim kao wifi antenu i komp preko USB dobija net.Ista prica,fon bez problema iz prve hvata i kaci se na mrezu sa koje trenutno i pisem ovo.

Ali Win 7 preko wirelessa nikako nece...

Pokusao sam vecinu resenja sa neta (reset winsock i sl) i nista ne pomaze... neka ideja?

Postavi fiksnu ip adresu, ono...192.168.1.104 npr. i gateway 192.168.1.1 ako je to adresa rutera. To ti je za prvu pomoć, ja tako uvek rešim problem.

Poslednja izmena:
Jok Bobiska,ni to nece...
Sinoc se nesto zezao i instaliram XP na drugi hard,probao neki poseban sw sto ide uz karticu,tek to sto ne radi... Takodje probao def xp wifi manager,nista...
Sumnjam na drajvere,nemoguce da u linuxu hvatam 5-6 mreza,xp nista,win 7 samo tu komsijinu i ne moze da se nakaci...

TT on HTC

Verovatno nece pomoci, ali probaj ipconfig /flushdns.

Ma da, drajveri za w7 za tu karticu su problem onda, nema dileme.

Pa probaj na oba, mada je XP nov i svakako nema nijedan DNS u kesu, tako da tu svakako nikakvog efekta nece imati. Tesko da ce i na 7, ali ne kosta nista probati, operacija traje 3 sekunde.

Zahvaljujem Jerry na pomoci,ali nista,kao sto si i predvideo...
Dizem ruke...

Vrh Dno