Šta je novo?

win 7 neće da se ugasi

valdy

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poena
375
Moja oprema  
Monitor
LG 34WK95U-W
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3s & Keychron Lemokey L1
Ostale periferije
Logitech MX Brio
Laptop
Apple MacBook Air M3
Mobilni telefon
Apple iPhone 16 Pro
Pametni uređaji
Apple Watch SE 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Već 3,4 dana i noći pokušavam da nateram komp da se ugasi,al mi nikako ne polazi za rukom.

Problem je sledeći,instalirao sam win7 pre 3,4 dana,a do tad sam imao vistu na kojoj je sve radilo perfektno.Čim sam instalirao ovaj nov win,dešava mi se sledeći problem:eek:dem na shut down,win kreće da se gasi,ugasi se samo monitor,hdd škljocne,kao da se ugasio,a u stvari nije.Sve nastavlja sa radom,sem monitora.

Nemogu da ga restartujem,kad uključim monitor,on se sam ugasi posle određenog vemena.Jedino što mogu da uradim je da resetujem komp ili da ga isključim na dugme :mad::mad:

Pokušao sam sledeće:eek:brisao sve programe pored sata,u device manageru sam pogasio svuda gde je imalo da komp gasi određen harver kako bi štedeo struju,uradio sve apdejtove,instalirao drajvere sam...i ništa :wall::wall::wall::wall:

Skeniraj sistem antivirsnim programom i sa Malwarebytes!

control panel / hardware and sound / power options / choose what the power buttons do

sve to što ste vas dvojca predložili je odavno probano. ;)

Počenjem da sumnjam da je hardver u pitanju...

Da nemas mozda plocu sa nvidia chipsetom? Ja sam imao identican problem kad sam instalirao Windows 7 i iako je windows update prepoznao i instalirao drajvere za plocu to isto mi se desavalo dok nisam instalirao nForce drajvere sa nvidia.com
Ukoliko nije takva situacija kod tebe, dok sam trazio resenje video sam da spominju ovaj problem u kombinaciji sa integrisanim firewire-om na ploci pa mozes i u tom pravcu da potrazis resenje.

to je pretposlednje što sam uradio,al ni to nije pomoglo:mad:
Instalirao sam sve drajvere sa zvaničnih sajtova,pogasio one što je win7 digao,al džaba...
sad sam ponovo vratio na vistu i komp se gasi normalno.
Bojim se da je ploča ili nešto slično u pitanju:zgran:
Probaću ujutru format i sve iz početka,ako i to ne pomogne...:crash:

pa ako se komp pod Vistom iskljucuje normalno, onda je sve OK, zeza 7-ca, mozda neki drajver

ajde javi kako je proslo

Device Manager -> IEEE 1394 Bus Host Controllers -> VIA 1394 OHCI Compilant Host Controller -> Properties -> Power Management -> Allow the computer to turn off this device to save power

Poslednja izmena:
eo u čemu je fora
malo sam guglao, ovo sam otvorio.... prvo sam krenuo da tražim ono u sys32, ali kad sma otvorio folder GroupPolicy, onje bio prazan :S
pa sam onda krneuo da se drndam sa registrijem, stavio sam vrednost 0 za ono što je spomenuto u prvom postu na linku + sam stavio na nulu string shutdownwithoutlogon, eto tako čisto radi reda pošto je sadržalo u sebi to shutdown

e sad, ne znam tačno šta je od ta dva pomoglo, da li ono u DM ili REG, ali kombinacija ta dva sigurno gasi :)

Nazad
Vrh Dno