Šta je novo?

Win 7 - koju verziju instalirati

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
Evo odlucio sam se za Win 7 pa mi treba pomoc koju sedmicu da instaliram!

HDD na koji cu da je instaliram (master) mi je 40GB, imam jos jedan od 40GB(slave)
Intel Pentium4 2,8GHz
1,5GB rama
grafa 512MB

Nisam neki zahtevan korisnik.
net, muzika, filmovi, igrice....
Od programa imam samo ono sto mi treba da radi normalno racunar.
CCleaner, O&ODefrag, Malwarebytes, Office 2010, Ashampoo, Avast...

Interesuje me i koliko koji Win (7) zauzima prostora na HDD-u sa pratecim programima da radi sve ok!

Hvala lepo!

x86 verzija sudeci po tvom ramu i procesoru , i ako ne planiras da se bavis nekim zahtevnijim aplikacijama slobodno rokni Home ili Premium.

Win7 bi trebalo da ti zauzme 10ak gb (ako se dobro secam) na c:\ (ili gde vec planiras da ga stavis) tako da bih ti preporucio da ceo taj master hard stavis kao c , a taj slave kao d.

Poslednja izmena:
Home ili Premium

Radiće savim pristojno, i to obavezno 32

Home ili Premium?
Cak i na ovom linku postoje samo 3 verzije a Home Premium je jedna. Da sam video samo jednom u temi pomislio bih da je lapsus, ali o cemu se ovde radi? Jesam li ja nesto propustio ili zbog punog meseca ljudi masovno grese :D

@tema
32bit home premium.

http://2.bp.blogspot.com/-WMZRTB1LonE/TsIMT-CUarI/AAAAAAAAAHk/YHsa_3P72yA/s1600/Windows7AIODVD.png

Misli se na Home Basic ili Home Premium.

Razlike

Summary:

1. Home Basic is cheaper than Home Premium.

2. Home Premium is being sold worldwide, while Home Basic is sold only in certain areas.

3. Home Premium has full Aero support, while Home basic only has partial support.

4. Home Premium is able to create and join a home network, while Home Basic is only capable of joining.

5. Home Premium is already equipped with the Windows Media Center, while the Home Basic is not.

Read more: Difference Between Windows 7 Home Basic and Home Premium | Difference Between | Windows 7 Home Basic vs Home Premium http://www.differencebetween.net/te...-7-home-basic-and-home-premium/#ixzz1uFyikjUj

OK!
Probacu Windows 7 Home Premium 32bit!
Hvala lepo svima!

A sto se kritike tice, uopste nije na mestu!
Normalna je stvar da sam prvo to potrazio!
Skroz bezveze i glupo!
Hteo sam samo da mi iskusniji clanovi daju savet da li uopste da instaliram Win7 na ovaj moj racunar!

Jos jednom, hvala na odgovorima!!!
Pozdrav!!!

OK!
Probacu Windows 7 Home Premium 32bit!
Hvala lepo svima!

A sto se kritike tice, uopste nije na mestu!
Normalna je stvar da sam prvo to potrazio!
Skroz bezveze i glupo!
Hteo sam samo da mi iskusniji clanovi daju savet da li uopste da instaliram Win7 na ovaj moj racunar!

Jos jednom, hvala na odgovorima!!!
Pozdrav!!!

Poštuj starijeg člana. Ovde smo svi drugari i kritike su dobronamerne.

Obavezno prenesi kako ti radi.

Ma postujem ja to sto je on napisao, nisam klinac (37god.) da ja sad tu nesto izmisljam!
Glupo mi je sto je napisao "potrudi se malo"
Otkud on zna da se ja nisam potrudio, neznam na osnovu cega je doneo taj zakljucak!
Samo sam trazio savet i pomoc koji bi meni Win7 odgovarao na moj racunar!

Javicu kako je proslo ali za koji dan!
Crko mi je jedan HDD i to u toku formatiranja kad sam hteo da instaliram Win7
Sad kad nabavim drugi, probacu!
Jos jednom, hvala svima!
Pozdrav!!!

Ma postujem ja to sto je on napisao, nisam klinac (37god.) da ja sad tu nesto izmisljam!
Glupo mi je sto je napisao "potrudi se malo"
Otkud on zna da se ja nisam potrudio, neznam na osnovu cega je doneo taj zakljucak!
Samo sam trazio savet i pomoc koji bi meni Win7 odgovarao na moj racunar!

Javicu kako je proslo ali za koji dan!
Crko mi je jedan HDD i to u toku formatiranja kad sam hteo da instaliram Win7
Sad kad nabavim drugi, probacu!
Jos jednom, hvala svima!
Pozdrav!!!

Maler

Možda je bolje , u zavisnosti za šta koristiš računar da umesto običnog HDD ubaciš neki od SSD 60 GB. Sada su HDD bezobrazno skupi zbog SSD tehnologije.

Vezano za temu,

da li ste znali, da je jedna od glavnih razlika između Ultimate and Enterprise Windows 7 ta što za Ultimate podrška važi do 2015 a za Enterprise do 2020 god.

Microsoft support for Ultimate extends to 2015 while support for Enterprise extends to 2020

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, zanima me da li Windows Home Server 2011 može da se koristi u svakodnevnom radu tj. da radi na običnoj desk mašini?

Može da se koristi u test svrhe ali ne i u svakodnevnom radu. Ključni problemi su drajveri i nepostojanje podrške za određeni softver. Dakle može ali sam za "igranje"

Evo samo da prijavim da uspesno instalirao Win 7 Home Premium i sve radi ko zmaj, za sada!
Imam samo jedan problem a to je da nemogu pristupim Gmail-u
Na netu nemogu da nadjem resenje pa ako moze pomoc!
Hvala!

Ako si zaboravio pass i nemas ga negde zapisanog(ili da ti posalju na mob.) onda tu nema leka.

Evo samo da prijavim da uspesno instalirao Win 7 Home Premium i sve radi ko zmaj, za sada!
Imam samo jedan problem a to je da nemogu pristupim Gmail-u
Na netu nemogu da nadjem resenje pa ako moze pomoc!
Hvala!

Vratio sam XP-SP3
Kad obnovim racunar, docice i Win7
Hvala svima na savetima!
Pozdrav!!!!! :)

Sigurno je postojalo mnogo manje radikalno rešenje za taj problem.

Nazad
Vrh Dno