Šta je novo?

Win 7 i zaštita

Enthusiast

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
309
Reinstalirao bih Win 7 Ultimate pa me interesuje šta bi mi preporučili od zaštite? Dakle, koji anti-virus, anti-spyware, eventualno firewall...

Kompjuter je 24/7 uključen i na internetu.

Ja ti predlazem da instaliras Avast5 free i Malwarebytes, kao antimalware, takodje free. Malwarebytes nema realtime zastitu, ali je zato neprikosnoven sto se antimalware-a tice. Mozes povremeno skenirati C particiju sa njim.

Takodje medju free AV resenjma, Avast5 je trenutno neprikosnoven. Ne bih ti savetovao da se juris sa nekim creckovanim glupostima. Firewall nije toliko bitan kao AV. Ukoliko se odlucis za Firewall, Comdo je takodje dobar i free je.

Ova kombinacija radi savrseno dobro.

Poslednja izmena:
Ja ti predlazem da instaliras Avast5 free i Malwarebytes, kao antimalware, takodje free. Malwarebytes nema realtime zastitu, ali je zato neprikosnoven sto se antimalware-a tice. Mozes povremeno skenirati C particiju sa njim.

Takodje medju free AV resenjma, Avast5 je trenutno neprikosnoven. Ne bih ti savetovao da se juris sa nekim creckovanim glupostima. Firewall nije toliko bitan kao AV. Ukoliko se odlucis za Firewall, Comdo je takodje dobar i free je.

Ova kombinacija radi savrseno dobro.

dobar savet....
ili imas KIS 2010 ili 2011 kao kompletno resenje... uglavnom firewal na 7 nije los ali bolje stavi neki drugi... od besplatnih comodo svi hvale kao naj... izbor je na tebi... ja imam KIS samo i miran sam

Ja koristim AVG 9.0 free dugo vremena... predhodno koristio AVG 8.0 što je u kontinuitetu sigurno preko 2 godine. Pre toga sam koristio NOD32, Kaspersky... itd.
Stvarno nemam zamerke, ima i LinkScanner koji blokira neželjene skriptove sa sajtova... tu je i Anti-spyware. Sve je na Default podešavanjima.

Avast 5 sam probao i čini mi se korektno... možda sam malo navikao na interfejs AVG 9 pa ga zato i dalje koristim!

Poslednja izmena:
Avira free i Malwarebytes

Ili naravno kaspersky ako si u mogucnosti

Windows Firewall je sasvim ok (ako hoćeš bolji ali koji se mora bolje i setovati tu je Comodo Firewall)
Avast ili Avira
Malwarebytes' Anti-Malware
I recimo SpywareBlaster

kaspersky ako bi da placas
avast 5, avg2011 i Malwarebytes
comodo firewall

Ne znam za ostale, ali Avira ne ume bash da se snadje sa scareware-om (Antivirus XP i kompanija). Iako je update-ovana, ne prepoznaje nista, cak je ni ta smetala ne ubijaju, a ubijaju mbam, task manager i ostalo. Od 10ak kompova koje sam imao na servisu zbog toga u zadnjih 2 nedelje, 8 su imala aviru, 6 updateovanu. Nije bash puno pomogla. Jedan je imao NOD a drugi KAV, ali su oba istekla 2-3 nedelje ranije. NOD je bio ubiven, a KAV se nije dao, i cim sam mu stavio nove baze mako je bestiju (ovaj komp sam najlakse ocistio).

Moje misljenje je da je Avira za zaobici, a Avast i AVG treba da probam (ili da sacekam da mi dodje na servis).

Poz

Ne znam za ostale, ali Avira ne ume bash da se snadje sa scareware-om (Antivirus XP i kompanija). Iako je update-ovana, ne prepoznaje nista, cak je ni ta smetala ne ubijaju, a ubijaju mbam, task manager i ostalo. Od 10ak kompova koje sam imao na servisu zbog toga u zadnjih 2 nedelje, 8 su imala aviru, 6 updateovanu. Nije bash puno pomogla. Jedan je imao NOD a drugi KAV, ali su oba istekla 2-3 nedelje ranije. NOD je bio ubiven, a KAV se nije dao, i cim sam mu stavio nove baze mako je bestiju (ovaj komp sam najlakse ocistio).

Moje misljenje je da je Avira za zaobici, a Avast i AVG treba da probam (ili da sacekam da mi dodje na servis).

Poz

+1

Ufff,scareware,u firmi se kao ne znamo kako uvuko u par kompova,jedino sam bio miran posle Kaspersky Rescue Diska.Jedan komp je imao NOD32,posle ovog ga vise nema...
Avast cujem da hvale,treba probati,ako mozes obavezno Kasperski,nekako mi je najzilaviji kako kolega kaze...

Sto se tice FW licno koristim Zone Alarm free verziju,zadovoljava potrebe prosecnog koisnika...

Avast 5 + sas kod mene.
U firmi smo testirali Microsoftov Tmg i jako lepo radi.

antivirus: Avast free
antispyware: SuperAntiSpyware free
firewall: windowsov

Ne bih isao bas na ove free varijante (ako bas ne mora), jer su bas ogoljene u odnosu na regularne.Godinama sam koristio Aviru Premium/Security Suite, jureci promocije po netu. Medjutim, izgleda da su sa tom praksom zavrsili. Pokusacu sa Avira Premium 30 dana sa sajta ( sada koristim Suite), ako ne, mozda Panda ( sta mislite o njoj), u samom je vrhu po ne opterecivanju masine, detekciji , heuristici i uklanjanju, nesto slabija u otkrivanju "0 days" malvera.

Kod:
http://www.pandasecurity.com/promotions/microsoft-vista/

Vrh Dno