Šta je novo?

WIn 7 i unllocated space

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Imam jedan problem. Naime, instalirao sam win 7 i napravio dve particije, jednu gde je OS, a drugu gde su podatci i sl. Problem je sto kada kada sam napravio dve particije, moguce da sam napravio propust kada sam zadao koliko ce biti velicina particije gde su podaci. Tu nastaje problem da od particije gde su podaci odvojeno je 6 gb i to prijavljuje kao unllocated space.
Probao sam sa paragon partition programom da spojim particiju sa unllocated particijom ali toj particiji (unllocated) ne mogu nikako da pristupim.
Kako da resim taj problem?

Samo,ako na toj particiji gde su ti podaci imas dosta fajlova,potrajace..a i nekada se desavalo da sve pukne..nisam odavno radio resize..

Taj nealocirani prostor koji nazivas particijom nije particija; to je nealocirani prostor. 🙂 Naravno da ne mozes da mu pristupis kao particiji.

Ne znam taj program koji si koristio, ali resajz particije i spajanje dve particije - to su dve razlicite opcije. Particiju mozes da povecas na racun nealociranog prostora, ili na racun druge particije. Mozes i da spojis dve particije, ali obe moraju da postoje 🙂.
Hocu da kažem, ti si pokušao jedinu stvar koja ne može...

Ne mogu ti prakticno pomoci, jer nikad nisam koristio nijedan program osim Partition Magic, a za njega kazu da vise ne valja. Ali teoretski to sto ti hoces moze da se uradi na dva nacina:

a) Da povecas postojecu particiju za sav nealociran prostor

b) Da napravis particiju na nealociranom prostoru, pa da je spojis sa ovom prethodnom

Ovo prvo je mnogo logicnije, ali zavisi od ćudi konkretnog programa. Ako nisi siguran da je taj tvoj Paragon program dobar, prvi korak je da nabavis program za koji ti neko garantuje da je dobar. Onda uradis u skladu sa njegovim savetima...

Nazad
Vrh Dno