Šta je novo?

Win 2008 server, kao desktop O.S ?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Sta mislite o ovoj varijanti? Instalirao sam na poslu Win 2k8 server ( trial 60 dana) radi ko sat. Za aktivaciju, nece biti problema, jer smo u Ovs-u.
Lici na Vistu, isti nacin aktivacije, plus gomila serverskih opcija...
Naravno da za desktop ostajem na Visti, ali da procitam razmisljanja poznavalaca operativnih sistema.

\meni iskreno jedino smeta sto jede primetno vishe od Srv03, sto instalacije traje kao da imamo beskonacno vremena, ali sam rad je extra snappy, cak mogu reci bolje od Srv03 (od Viste extremno bolje).
Mada kad se sve stavi na sat - isto kao Srv03, a trosi manje memorije.

Odlican kao zamena za Vistu (u istoj meri u kojoj je 2003-jka bila bolja od XP-a), problemi sa nekim programima kao npr. skype koji nece da radi ali osim toga odlican OS.

A igre rade normalno ?

Da li ima opcije koje ima na Ultimate? Ili je vise kao Business?

Za igre treba iskopirati jedan dll fajl sa viste inace ce svaki put kada pokrenes neku igru iskakati message box da ne moze da nadje taj dll (a igra ce raditi, jedino sto taj messagebox smara), u pitanju je gameux.dll

Citat IgorHW: u pitanju je gameux.dll

Gde se nalazi taj fajl na Visti ?

Ja imam Server x64 tako da sam morao da ga ubacujem u SysWOW64, pretpostavljam da se u vsti onda nalazi isto u SysWOW64 ili za 32bit u folderu System32.

Planiram da probam Server 2008 x64 kao glavni OS. Imam i Vistu Business x64.

Imam 2GB memorije i planiram da dodam još 2GB. Ne smeta mi cimanje oko podešavanja ali hoću da imam stabilan sistem. Vista mi se lično ne dopada zbog potrošnje memorije i sveokupne sporosti sistema na koju se žale mnogi korisnici.

Čitajući vaša iskustva (najviše Illidan-ova) stekao sam utisak da su Microsoft serverski OS bolje odrađeni od desktop rešenja što je i logično. Voleo bih takođe, ukoliko je moguće da naštelujem Dream Scene da radi na Serveru 2008. Koliko sam shvatio u pitanju je isti code kao kod Viste ali ljudi kažu da je 2008 bolji sistem.

Vaša preporuka?

Ovaj link koristiti za podešavanje sitnica http://www.win2008workstation.com/wordpress/

Hvala unapred na korisnim sugestijama

Poslednja izmena:
Vec smo pricali o ovome u temi za 2k8.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno