Šta je novo?

Win 2003 x64 ili Win XP x64?

Filipenko666

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2009
Poena
169
Znam da su to vrlo slicna jezgra ali me zanima sta je bolje staviti? Mogu samo ovo zbog hardvera koji nema drajvere za sedmicu ili vistu (imam singlecore 64bit cpu sa hyperthreadingom i 1gb memorije). Kakva je podrska kod programa, kakva stabilnost i brzina kod 64bitne verzije XP/2003 u odnosu na x86 verziju? Komp koristim sa klasicne stvari: filmovi, muzika, internet, office, malo igrice, malo i sve ostalo

Ne vidim šta će ti x64 OS na mašini sa 1GB rama?

hajde ovako: da li je generalno xp sp2 64bit bolji izbor od xp sp3 32bit? Uzmimo to da imam 4gb rama i 2 procesora ali nemam drajvere za win7 i vistu. treba mi brzina, stabilnost, i kompatabilnost

Za ono za šta ti planiraš da koristiš taj komp - svejedno je, ali bih za takvu namenu prednost ipak dao 32bitnom XPu.

Koji to hardver imaš, a da nema drajvere za Win7? Pošto osim tjunera, skenera, web kamera i sl., treba se potruditi pa naći nešto tako.
Jedino u slučaju da imaš 4GB rama treba da razmisliš o 64bit varijanti. U svim ostalim slučajevima je 32bit bolje rešenje. Windows XP x64 je jedan veliki ćorsokak za koji ćeš mnogo teže naći drajvere nego za Win7. Nisam siguran za Win2003, ali pošto je serverski OS u pitanju za ove klasične kućne stvari ćeš isto imati problem da nađeš drajvere.

Poslednja izmena:
Nisam siguran za Win2003, ali pošto je serverski OS u pitanju za ove klasične kućne stvari ćeš isto imati problem da nađeš drajvere.

Ma jok, ko ti to kaže? 😉
Win2003 mi je najbolji Win koji sam probao (menjam često HW) i šteta je samo što sam ga "otkrio" tek nedavno.
Drajveri za XP savršeno rade pod 2003-kom čak u nekim slučajevima i bolje!?!

Nazad
Vrh Dno