Šta je novo?

Win 2000 i sakrivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Može li se u Win 2000 pod Fat 32 sistemom podesiti da mi određeni folderi ne budu dostupni svakom? Do sada sam koristio Protect Z, ali u 2000 ne može.
Pozdrav!!!cheers

Dabar je napisao(la):
Može li se u Win 2000 pod Fat 32 sistemom podesiti da mi određeni folderi ne budu dostupni svakom? Do sada sam koristio Protect Z, ali u 2000 ne može.
Pozdrav!!!cheers

Neko je ovo postovao davno na forumu:

Kliknite desnim dugmetom na prazan deo foldera, izaberite CUSTOMIZE THIS FOLDER i CREATE HTML DOCUMENT FOR THIS FOLDER.
Kada se dokument otvori u Notepadu skrolujte dok ne vidite <script language="JavaScript">.
Pritisnite ENTER da bi ste ubacili novi prazan red i koji cete ubaciti:
var pass = prompt("Enter the password")
if(pass != "password")
{window.location="C:"}
Na mestu 'password' stavite vas password, snimite, izadjite iz Notepada i osvezite folder(F5), otkucajte novi password
kojeg cete kucati svaki svaki sledeci put kada budete ulazili u taj folder

Malo podpitanje, Misko.
Sta se desava, kada u ovako zasticen dir. covek npr. zeli da snimi neki fajl (npr. iz worda sa save as..). Da li ce pri brows-u (iz save dijaloga) i pokusaju otvaranja datog foldera, zatraziti korektan pass., a po njegovom unosenju biti omoguceno da se .doc snimi u njemu.
Predpostavljam da nema smetnji da se ovaj recept, primeni i na npr. winXP (koji je pod fat32).?

Hvala
&pozdrav!

Re: Re: Win 2000 i sakrivanje

Misko je napisao(la):
Neko je ovo postovao davno na forumu:

Kliknite desnim dugmetom na prazan deo foldera, izaberite CUSTOMIZE THIS FOLDER i CREATE HTML DOCUMENT FOR THIS FOLDER.
Kada se dokument otvori u Notepadu skrolujte dok ne vidite <script language="JavaScript">.
Pritisnite ENTER da bi ste ubacili novi prazan red i koji cete ubaciti:
var pass = prompt("Enter the password")
if(pass != "password")
{window.location="C:"}
Na mestu 'password' stavite vas password, snimite, izadjite iz Notepada i osvezite folder(F5), otkucajte novi password
kojeg cete kucati svaki svaki sledeci put kada budete ulazili u taj folder
To lepo funkcioniše, ali ja u tom folderu imam nekoliko podfoldera koji su vidljivi u Win exploreru. Moram li i za podfoldere da ponovim isti postupak ili postoji neki drugi, jednostavniji način?
Pozdrav!!!cheers

Nazad
Vrh Dno