Šta je novo?

Win 10 koci prilikom prvog pokretanja

angel1_z

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
309
Postovani forumasi,

nedavno mi je igradjen ssd SP256gb i win 10. Od kako je instaliran sistem i SSD sve radi odlicno, mnogo brze naravno, medjutim prvo paljenje racunara se uvek
zavrsi zamrzavanjem ekrana na onim belim tackicama koje rotiraju i deo su logo-a od win 10. Tu se slika zamrzne i nista, odradim restart na dugme sistem se ok podigne i sve radi super...kada se uspava sistem sve ok radi prilikom budjenja. Takodje, kada se odradi restart racunara normalno se sistem podigne. Cak sam probao da mu ugasim napajanje tokom rada (kao kad nestane struja ili slicno) i prilikom ponovnog pokretanja sistema sve bude u redu. Dakle kada se sistem ugasi propisno kako treba i posle kada se pokrece zakuje na tim belim tackicama u krug sto se vrte.

Ne znam o cemu se radi. Probao sam da povadim sve usb prikljucke (kamera, hab i sl) da skapiram da ga nesto od toga ne zeza i nista.

Kada sam video da se prilikom nasilnog gasenja (iskljucivanjem struje npr) ponasa ok prilikom ponovnog pokretanja, a kada se ugasi kako treba i ponovo pokrene onda koci, to me je dodatno zbunilo. Ako neko ima neki savet zahvalan sam.

Verovatno su se neka podešavanja/fajl su poremetila za Fast startup, česta boljka kod Windowsa 10. Možeš probati probati ponovo uključiti, pa vidi kako se ponaša. Samo nemoj odmah ugasiti komp, pošto treba neko vreme da se ponovo podesi tj kreira fajl.

Fast Startup zapamti stanje systema kako je bilo pri gašenju systema pa ih rekreira prilikom paljenja. To me upućuje na neki program ili drajver koji ne startuje lepo iz prve. Pogledaj šta imaš u Startup-u pa gasi jedan po jedan da vidiš koji je u problemu.
Inače ako nemaš neke programe koje moraš da imaš kada se pali mašina, Fast Startup može da pravi problem pa ga treba isključiti.

Kada iskljucim fast start-up OK se podize sistem. Probao sam opet da ga ukljucim i ostavim dovoljno dugo posle toga upaljen komp da kreira fajl i vidim opet koci. Sad sam ga iskljucio opet pa nek tako ostane dok ne nadjem uzrok, mada ga mozda i ostavim iskljucenog jer ne primecujem ikakvu razliku u brzini dizanja sistema kada je ukljucen ili iskljucen.

To je namenjeno sporim diskovima, ako imaš SSD razlika u brzini nebi trebalo da bude.

Nazad
Vrh Dno