Šta je novo?

WIFI za 4 sprata, 16 stanova

Učlanjen(a)
23.06.2008
Poena
301
Pozdrav kolege,

imam par pitanja, elem planiram da uvedem stabilan wifi internet na 4 sprata, do svakog sprata sam doveo po tri eth kabla. Objekat nije komplikovan za pokrivanje signalom, mislim da bi mi dva access pointa po spratu bila dovoljna, ali jako mi je bitno da to sve funkcionise stabilno do svakog coska stanova.
svi kablovi se zavrsavaju u jednom ormaru dje je cu dovesti i internet 50mbs, to bih povezao nekim 16port switchem.

pitanja:
- da li postoji neki switch ili uredjaj koji moze da upravlja wifi mrezom (npr restartuje acces point koji je zagusen ili tako nesto), i ako postoji koji model bi mi preporucili

- koje access pointe da koristim, ovaj mi je zapao za oko http://www.dlink.com/uk/en/business...c1200-simultaneous-dual-band-poe-access-point

Koliko ja zanm a nisam mnogo strucan xD, ako ti ruter samo zabaguje tj i dalje je online ali wifi neradi mozes preko tog eth kabla da se konektujes na njega i da restartujes, ako to neodgovara mozes da kupis 8 krs telefona(tipa 3310, i ostalih cigla) iseces tamo plastiku gde je motor za vibriranje i spojis tu zice i onda bi moro jos neku zbudzevini da odradis da ta voltaza pritisne dugme ako neces da rasturas sam ruter... Pitanje 2 nemam pojma ja sam kupio za 1000din neki neznam ni ja kako se zove ruter i radi vec 2 godine bez problema, a drugar je za 1500 uzeo neki crni i malo malo pa mu stucne....

Vrh Dno