Šta je novo?

Wifi tastatura i mis

streets_fan

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
645
Kakva su iskustva sa logitech mk220, ona je oko 3000 kombo sa misem. Imam rapoo bezicnu tastaturu koja je bila i nalo skuplja, ali problem je sto ume sa zeza wifi, kao da ima neke smetnje, kad je u idle modu nece odmah da prihvati otkucan taster. Prodavac u emiju mi je rekao da sve wifi tastature imaju taj problem osim logitecha. Dajte neku preporuku, uslov je da perfektno radi wifi prenos. Moze i kombo, moze i samo tastatura, cena do nekih 50ak evra.

Racunaj na to da je svaki mis iz ''MK'' kompleta dosta mali i sa glasnim klikovima, skrolom. Ne vidim svrhu koriscenja istih osim povremeno uz laptop.

Vec 6, 7 godina koristim tastaturu iz MK320, ocekivao sam malo bolju plastiku ali nije ni ova losa, ok se pokazala ali je fazon sto su se neki tasteri veoma brzo ''izlizali'', bukvalno posle nekoliko meseci upotrebe a neki, koji mnogo cesce koristim, tek posle nekoliko godina. Tako da sada imam 6 potpuno izlizanih tastera, 5 slova i shift :d

Ali opet, posle toliko godina, mislim da se dobro pokazala, nisam imao vece probleme sa konekcijom. Autonomija je prosto sjajna, bukvalno se ne secam kada sam poslednji put zamenio dve AAA baterije, mislim da sa iole kvalitetnijim baterijama moze da izgura 12-18 meseci upotrebe, zvuci nerealno ali nisam ni mogao tacno da proverim jer zaista dugo traju pa sam zaboravio kada sam ih menjao.

Mis sam povremeno koristio ali je stvarno minijatura i sa bucnim klikovima, skrolom, moze da posluzi ali treba naci nesto bolje.
MK320 sam platio oko 3000 din, MK520 je bila oko 5500 din u tom trenutku a sada vidim da je malo skuplja. MK330 se uklapa u budzet, deluje kao stara 320 sa novom oznakom :)

Mozda bi bilo najbolje da izaberes neku provereno dobru bezicnu (mozda u srb to jednostavno mora da bude neka Logi ili Rapoo) i da dodas neki dobar bezicni mis. Skoro 3 godine koristim R7 i solidno se pokazao, osim pocetnih problema sa softverom ali to je proslost. Najveca mana su bck/fwrd tasteri koji su izradjeni od plastike koja nije u skladu sa ostatkom misa pa deluju nekako ''suplje''. Sve ostalo je odlicno opisano na linku iznad.

Problem je sto je i R7/A skuplji nego pre 3 godine :d Platio sam oko 22e, ako se dobro secam a sada se tesko nalazi, vidim da neke prodavnice imaju R70 (3850 din) koji na prvi pogled deluje identicno kao stariji R7.

Poslednja izmena:
Mis je manji problem, radi ok i ovaj koji vec imam. Ne znam tacno koji model rapoo-a je u pitanju, jer ovo stoji kod caleta i on mahom koristi. Imao je zahtev da tastatura bude sto manja pa sam tada uzeo taj rapoo, neki slim model, bio je oko 3500. Zato sam pitao za mk220.
Da nije do baterija mozda problem, mada su stavljene nove kad je uzeta tastatura.
Bacicu pogled na ove komplete koje si predlozio. Ne bih opet rapoo, nisam imao bas najbolje iskustvo sa ovim modelom.

Edit:
Gledam i za sebe komplet, ali me odbija logitech zbog enter dugmeta, navikao sam da koristim tastaturu sa velikim (najvecim) enterom, onim u G, i ova manja me uzasavaju, pogotovo ova kao shift dugme.

Poslednja izmena:
Ne znam kakva je MK220 ali je logicno da su MK330/520 bolje. Ali i dalje mislim da je bolje kupiti mis u rangu R7 i zasebnu tastaturu..

Probaj da nadjes neki dobar test za MK220 combo, mozda je i to ok kupovina.

Ne znam stvarno, pratio sam povremeno ponudu ali se skoro sve svodi na Logitech ili Rapoo.
Mozda kod Ugara (KP) ima neke wireless KB egzotike s tim sto su verovatno u pitanju skuplje tastature, iznad 50e/100e.

Poslednja izmena:
Kakve su te tastature za gaming? Jeste li ih koristili? Jel ima problema sa gubljenjem konekcije u odsudnim trenucima ?

Ne znam za ostale ali ova iz MK320 kompleta radi odlicno, iskreno ne secam se kada je poslednji put pravila bilo kakve probleme (osim u Dirt Rally/Grid AS). Verovatno i sve ostale Logi rade normalno.
Vec nekoliko godina retko igram igre ali koliko se secam nije bilo problema u raznim racing igrama, fps (crysis, fc, cod, cs:go, moh) niti u tps. U poslednjih godinu dana samo CS:GO/Dirt Rally povremeno i sve radi kako treba.
Nije to gaming tastatura ali moze da posluzi, meni je bitnije da ima sve MM tastere koji su mi potrebni i da sam se otarasio kabla. Nije tiha ali nije ni previse bucna.

E sad, Dirt Rally. Ne znam sta je u pitanju ali izgleda da CM igre imaju neki bag da se u odredjenim, retkim trenucima motori automobila prosto ugase (1-2s komande ne reaguju uopste i onda se igra odjednom ''oporavi''), to se ne desava cesto ali primetio sam u svim novijim CM naslovima (Dirt Rally, Grid AS) dok u ostalim igrama tog zanra (cak ni u onim niskobudzetnim) nisam imao nikakve probleme, ni sa tastaturom ni sa gamepad-om.

Manji prekidi konekcije su moguci ali samo ako je tastatura udaljena nekoliko metara od risivera a smeta jos cebe (primer - ako iz fotelje, prekriven cebetom gledas film :d)
Pri normalnoj upotrebi radi odlicno cak i kroz zid/vrata susedne sobe, na 6,7m udaljenosti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno