Šta je novo?

WIFI ruter koji ima AP mod

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
Treba mi preporuka za neki WIFI ruter koji može da radi u AP modu. Ili može i običan AP uredjaj, ali treba da ima WAN+2LAN minimum.

Kablovski modem radi i kao ruter i wifi na jednom mestu, odatle ide jedno 20tak metara lan kabla do mesta gde bi trebalo da stoji taj WIFI ruter AP. On radi kao AP za wifi uredjaje i treba mi 2 LAN konektora za desktope.

Da li bi ovako nešto bilo ok?
http://emmi.rs/wireless-ap.10.html?categoryId=239

Ja guram Linksys WRT54GL u AP modu sa ddwrt firmwareom

Aha pa pogledaj neki mikrotik onda jer bi on trebalo da ima ta podešavanja oko prebacivanja rutera u ap mod, ili pogledaj neki ddwrt kompatibilan ruter ili krajnja opcija je sam ap da uzmeš. Samo ap uređaji uglavnom nemaju dodatne lan portove (tj. retko koji ima).

Poslednja izmena:
Da, zbog toga i gledam rutere, ova Tenda F3 koju sam gore linkovao može da radi kao AP koliko sam video u uputstvu. Zato i pitao da li je OK izbor.

WR740N za crvenu na oglasima rešava posao. Koristim ga već duže vreme, radi savršeno. Ubaciš ddwrt i igraš se ;)

Vecina ako ne i svi Asus wifi ruteri imaju AP mode, i uglavnom imaju najmanje 1x WAN, 2xLAN, ali WAN port u AP modu ne sluzi nicemu, koristis samo LAN portove.

Poslednja izmena:
Pa i da nema AP mode možeš ga koristiti kao AP.

Ugasiš mu DHCP, podesiš wifi, podesiš mu za LAN statičku IP iz opsega primarnog rutera, zabodeš jedan kabl od primarnog rutera u LAN port i to je to, radiće kao AP.

Ja godinama tako koristim tri TP LINK TL-WR1043ND koji nemaju AP mod i sve radi bez problema.

Primarni ruter je mini računar s pfsense-om, nakačen na gigabitni switch, od njega tri kabla idu do 1043-ki, na svima je isti SSID i password. Možeš bez problema da se šetaš po prostoru, wifi se bez problema sprebaca s jednog AP-a na drugi, nisam imao potrebe da resetujem ništa mesecima, a bude i po 60-70 uređaja na mreži ponekad.

+1

imam neki kanta zyxel adsl ruter od pre 10-11 godina, ima wifi... ugasio dhcp, podesio mu staticku ip, zakacio na glavni ruter i sljaka kao lud :D

Nazad
Vrh Dno