Šta je novo?

WiFi problem?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Pozdrav svima. Imam problem sa wireless konekcijom na svom kompu. Naime uzeo sam logitech wifi misa i tastaturu, i od tada se javljaju problemi. Na mrezu se kacim usb wifi adapterom. Kontam da se mesaju kanali sta li? Menjao sam i kanale na tp linku, ali isto. Brzina konstantno varira, gore-dole. Da li moze neka prepopuka za neki jaci wifi usb?

Jel ima neko ideju sta bi mogao da probam? WiFi adapter je neki Digitus, ima mu vec tri godine ako ne i vise, a tastatura i mis su LOGITECH K400 i LOGITECH M510. Modem i ruter su SBB-ovi, cisco i tp-link.

Normalna je pojava da se bilo koji wifi usb adapteri kose sa signalom...najbolje je imati ih sto manji broj u isto vreme utaknutih u istu masinu..

Ja sam npr imao sasvim obrnut problem. Mis logi mx620 radi savrseno dok ne krene neki veci saobracaj kroz wifi, cim nesto krenem da kopiram kroz wifi mis maltene stane, secka, preskace... Menjanje kanala nije pomoglo, kao ni menjanje band-a. Sta da ti kazem, probaj neki drugi wifi adapter, mada ja bih ipak ispitao da li je to do misa uopste. Ugasi misonju pusti neki test pa proveri. Ako i tada dodje do varijacija onda imas gomilu stvari da probas, od menjanja drajvera za wifi karticu do update-a firmwera na ruteru itd... Inace ako ti signal nije previse dobar i ako si na G standardu onda nije ni cudo da imas prevelike oscilacije.

Kupio juce novi tp-link usb, jedini koji su imali u tehnomaniji. Ustekao ga i sve sljaka. Dakle, to je bilo to :)

Nazad
Vrh Dno