Šta je novo?

Wifi pravi problem

ivan77m

Cenjen
Učlanjen(a)
29.03.2014
Poena
151
evo ovako...pokusacu da objasnim problem. u stanu imam kabl.sbb internet i tada su mi dali Scientific Atlanta modem. pre neki dan sam kupio pirelijev adsl modem prg av4202n koji sam hteo da mi posluzi kao ruter (most) i za wifi koji bih koristio na mob-u. desava se to da net na kompu imam i na mob.telefonu uhvatim signal i zakacim se na wifi (signal je odlican) ali nemam interneta na telefonu. isti taj pireli odnesem na posao gde imamo telekomov isdn modem (isto sa wifi-jem) i tamo bez problema imam internet i na kompu i na mob.telefonu. da li je kod mene problem sbb-ov modem ili sta....?

Проблем је у томе што си купио АДСЛ рутер који је рутер у АДСЛ варијанти а у овој коју хоћеш је само свич ... што не завршава посао код СББ-а. Врати тај АДСЛ рутер и купи неки обичан ... мада ... за неки од тих рутера је била варијанта да му неки лан порт глуми wan али нисам сигуран да ли је то баш тај.

ok...neka bude i da je to problem.... ali zbog cega isti taj wifi radi zakacen na telekom-om modem.... razumem da kad ga zacim na komp ne radi nista, ali on radi na oba mesta (kuci i na poslu) samo na poslu mogu da koristim wifi preko mob a na sbb-ov kuci nemogu....jedino da sbb gura samo jednu IP adresu i da to ruteru ne odgovara... laik sam ...mozda lupam ali... tako mi se cini

Погодио си, СББ даје само једну IP адресу и да би користио интернет на више уређаја, мораш да имаш рутер тј да сигнал иде у wan порт па да рутира. Када повежеш модем у lan порт, онда тај рутер више није рутер него постаје свич. На послу већ имаш рутер који завршава тај посао, да је и ту само модем, радило би исто.
Да поновим, на послу имаш модем/рутер док кући имаш само модем. Нико ваљда не даје више од једне IP адресе и за више компова је потребан рутер.

Nazad
Vrh Dno