Bokaco
Čuven
- Učlanjen(a)
- 31.10.2003
- Poena
- 649
Znaci, danas svratim u tehnomaniju da vidim neki wide 82, i udjem lepo, pitam lika sta ima od wide tv-a sa katodnom cevi. Jedino ima Samsung slimfit, ali izgleda neki novi model, oko 62 hiljade, Ice Age sa dvd-a izgleda vrhunski. ( ovo me je strasno zacudilo, jer moj najbolji ortak ima slimfit 4:3 koji je toliko go*njiv da to recima ne moze da se opise. Ovo se odnosi na boje, pixelizaciju, drhtanje slike, uzasna uniformnost boje i geometrija. Al, ovaj, ko sto reko, extra!) Bacim pogled levo na neke lg-jeve lcde koji su nesto jace od 100 hiljada, i sta imam da vidim, slika gora nego na samsungu. Okrenem jos malo, i kad me srcka ne strefi: Bravia model dijagonale preko metar. Joj majko, kako ono izgleda. I zbog toga odlucim, bataljujem kupovinu tv-a bar za godinu ipo, dok ne pojeftine ovi jaci lcd modeli dovoljno da do tad sakupim jos kinte.
Posto sam zavrsio moj izuzetno sazet uvod
, red bi bio da postavim koje pitanje.
1.Gotovo sam siguran da je pola modela koje sam video 16:9, dok su drugi po mojoj proceni 16:10, ili veci. Medju njim je i bravia. U cemu je ovde fora? Sta se onda sve moze smatrati widesvreenom, i da li standalone dvd playeri mogu bez problema da rade sa svim ovim modelima bez izoblicenja slike. Mislim na ove 16:10
2. I sad veselje!!!!
Pitam ja lika koji radi tamo da li neki od ovih novih lcd-a imaju neki mod-algoritam za prikazivanje 4:3 signala koji ce da eliminise da ljudi izgledaju kao pingvini. Koliko znam crt wide televizori su imali neke modovi koji su delimicno razvlacili i zumirali sliku tako da je slika bila kao da je emitovan 16:9 signal, a ne 4:3.
On kaze, da to rade 4:3 televizori :wall: , dok na svakom ( i crt) 16:9 slika mora da bude spljostena. Ja lepo ponovim ono od malo pre, a on mi kaze kako to nema veze sa zivotom sta ja pricam.
Zato, lepo opsujem u sebi neku, okrenem se i odem.
I sta sad? Jesam li lud ili glup?
Posto sam zavrsio moj izuzetno sazet uvod
1.Gotovo sam siguran da je pola modela koje sam video 16:9, dok su drugi po mojoj proceni 16:10, ili veci. Medju njim je i bravia. U cemu je ovde fora? Sta se onda sve moze smatrati widesvreenom, i da li standalone dvd playeri mogu bez problema da rade sa svim ovim modelima bez izoblicenja slike. Mislim na ove 16:10
2. I sad veselje!!!!
Pitam ja lika koji radi tamo da li neki od ovih novih lcd-a imaju neki mod-algoritam za prikazivanje 4:3 signala koji ce da eliminise da ljudi izgledaju kao pingvini. Koliko znam crt wide televizori su imali neke modovi koji su delimicno razvlacili i zumirali sliku tako da je slika bila kao da je emitovan 16:9 signal, a ne 4:3.
On kaze, da to rade 4:3 televizori :wall: , dok na svakom ( i crt) 16:9 slika mora da bude spljostena. Ja lepo ponovim ono od malo pre, a on mi kaze kako to nema veze sa zivotom sta ja pricam.
Zato, lepo opsujem u sebi neku, okrenem se i odem.
I sta sad? Jesam li lud ili glup?
Poslednja izmena: