Šta je novo?

Wi-fi problem, molim za savet

Goran M

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2010
Poena
159
Pozdrav svima! Imam mali problem i dobro bi mi došla pomoć nekog ko se razume u tematiku wifi-ja i povezivanja/korišćenja istog. Trenutno sam sa porodicom na letovanju u Tunisu u hotelu koji ima besplatan wi-fi. I ja i supruga možemo da se konektujemo sa našim telefonima bez problema, s tim što ja sa mojim (HTC One) imam internet dok ona sa njenim (HTC chacha) nema. Znači konektuje se, pokazuje pun signal wi-fi, ali ne može da koristi ni skype, ni face, viber, browser... Jednostavno nema pristup netu. Kod mene radi savršeno, ruter im nema nikakvu lozinku, znači povežeš se i surfuješ.
E tu počinju moji problemi, gospodja neće da koristi moj telefon iz "principa jer sam sebi uzeo pravi a njoj ostavio staru krntiju", gunđa po ceo dan i nervozi itd...
Molim za bilo kakav savet za rešenje problema a da on ne uključuje menjanje njenog telefona ili menjanje žene :)
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Udji u advanced na njenom telefonu pod wi fi i odcekiraj use fixed ip

Gospodja se sa pravom ljuti,razlika izmedju vasih telefona je svetlosna godina :).Salim se naravno, bez obzira na tel,wll bi morao da joj radi.Jedino sto je i meni palo na pamet je ovo sto ti je iznad napomenuto.Mada mislim da postoji vrlo mala sansa za to,jer onda ne bi ni kuci mogla da koristi,osim ako joj ti nisi podesavo,a nisi jer bi znao.

Ja sam imao isti problem pre par meseci... Sedeo sam sa drugaricom u nekom kaficu i ona se normalno konektovala sa njenim ip5, a ja nisam mogao sa mojim S2... Na kraju sam odustao i koristio moj 10x brzi net preko mreze, nego ono kao sto da trosim :)

Mislim da je neki problem na ruteru kod njih... E sad da kazem gazdi kafica, ajd' majke ti restartuj ruter, ne radi mi, covek bi me izbacio napolje :D

Nikad nisam otkrio sta je to bilo, niti mi se vise ikada to desilo, a ni posle toga vise nisam isao u taj kafic :)

Ja sam "ozenjen" covek :)

Probao sam, već je bilo odčekirana opcija use fixed ip. Ima li možda još neko ideju šta bi problem mogao biti?

Ako je telefon za usa ili canada trziste oni ne rade iznad kanala 11 . Ruter je mozda podesen na kanal 12 ili 13 . Skoro sam imao taj problem sa mojim lap top om u nekom hotelu.

Edit. Sad vidim da vidi mrezu, ali mozda nekom drugom bude korisno.

Poslednja izmena:
Samo da javim da je problem resen, to jest postoji i dalje ali je supruga otkrila cari plaze, medine i ostalih stvari. Vise ne mari za telefon i internet. :)

Nazad
Vrh Dno