Šta je novo?

Wi-fi pomoc

Reggie

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2005
Poena
319
Ovako postoje neke kartice koje se prikace za laptop i pomocu njih moze da se kaci na net.Medjutim cuo sam da ovo postoji na pojedinim mestima u Beogradu dok je neko pricao da pomocu ovog moze da se kaci na net na bilo kom mestu u gradu.I tada mi nista nije bilo jasno...O cemu se zapravo radi?Hvala unapred.

Ma moze i od kuce ;) Bez sale, moze odakle i gde hoces samo negde se placa a negde ne (npr. provjaderima se placa :) )
Evo ti spisak nekih hotspot-ova u BG-u za koje ti treba wireless kartica u PCMCIA izvedbi za laptop
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1750

E hvala ti puno.Pogledacu i proucicu gde sta ima.

Pogledah.Pitali su me da li mogu da pristupe netu iz svog stana samo preko neke kartice.Predpostavio sam da su mislili na wi-fi karticu.Kao neko im je rekao da moze.Medjutim po ovom tako moze da se kaci na net samo u kaficima koji su uveli sbb hot spot-ove.Medjutim pravi wireles je sasvim nesto drugo tako da ne znam ko je tu pobrkao loncice.Nek mi neko kaze jel sam pogresio???Thanks

Ne razumem sta ti zapravo nije jasno?

@Reggie
Da bih se kacio na wireless net po kaficima sa laptopom ili negde usput u gradu dovoljna ti je samo ova kartica koju je MTB pomenuo, ali da bi od kuce bilo ko isao na net treba mu nesto jace (osim ako nisi stan iznad tako nekog kafica ili ako ti lap ne stoji na prozoru :)), znaci recimo, laptop+takva kartica koja se kaci na neku jacu antenu (bi-Qvad i sl..) i da uplatis net kod internet provajdera koji normalno ima i wireless u ponudi+da im budes u zoni pokrivenosti (sto je u stvari prva stvar). E sad to ti je najosnovnija varijanta posle one koja ide uz kaficu popodne ... ;)

Hvala svima na tolikom trudu da mi ovo razjasnite.Zaista hvala.Nego kao sto rekoh dobar prijatelj koji se ne razume mnogo u tehnologiju pitao me je kako moze da se nakaci na net,i kao neko tamo ko mu je prodao laptop rekao mu je da moze samo pomocu ove kartice.Ja se oko ovh wirelesa bas povrsno razumem tako da sam morao da se raspitam i da vidim ko gresi.Znao sam za wireles sa onom antenom na krovu ali za ovo sa karticama...Sada sam skapirao da je kartica samo za lokalni net...
@MTB za ovo prvi put cujem da operater daje ovakvu uslugu.To mu dodje kao neka pretplata za gprs.A i cini mi se da je 900din za 100mb malo i za surf.

Poslednja izmena:
Vrh Dno