Šta je novo?

WHQL ili sharena laza

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Poslednji WHQL detonatori nose oznaku 44.03, a pogledajte kako "postuju" DiretX specifikacije po kojima su pisani fabulozni demoi za ATijeve DX9 GPU-ove:
http://www.darkcrow.co.kr/News/News_Content.asp?board_idx=2410
Jednom recju: sramota!
A nekada su ti Detonatori bili pojam kvalitetnih drajvera! nadam se da je 44.90 znak "oporavka"

Ne treba nista da cudi, kad zvanicnici iz Valve software kazu da Radeon 9800pro tjera dx 9.0 shader instrukcije 5 - 10 puta brze nego GFX.
Jednostavno NV30, NV35 su losi, pogresno dizajnirani chipovi, ne postoje driveri koji ce da zakrpe hardware gresku. Nravno Nvidia nastoji da kako tako izvuce performance, tj zakrpi rupe.
Bolje za njih da ne naprave gresku sa NV40...

www.warp2search.net

Doom 3 je odlozen za 2004, mmm ne cudi me, vjerovatno GFX tjera tu igru ne onako kako Nvidia i J.C. ocekuju, pa sad pretpostavljam cekaju NV40. Kako god ko zeli da uziva u septembru sa HL2, nek nabavi r350 :)

R300 je dovoljan :D
A Doom 3 je odlozen ko zna zbog cega. Ja mislim da tu igru mogu da teraju samo Radeoni 9700 pa navise kako treba pa se ne usudjuju jos da je izdaju dok u narod ne sidje neka karta koja valja, a ne ove FX5200 i Ati 9200 kante ctp;
Oni su jos prosle godine imali plejabilan demo, a svi filmovi koje gledamo ovih meseci pokazuju inserte iz same igre...ocigledno je sa optimizacijom zapelo...

OptiPlex je napisao(la):
R300 je dovoljan :D
A Doom 3 je odlozen ko zna zbog cega. Ja mislim da tu igru mogu da teraju samo Radeoni 9700 pa navise kako treba pa se ne usudjuju jos da je izdaju dok u narod ne sidje neka karta koja valja, a ne ove FX5200 i Ati 9200 kante ctp;
Oni su jos prosle godine imali plejabilan demo, a svi filmovi koje gledamo ovih meseci pokazuju inserte iz same igre...ocigledno je sa optimizacijom zapelo...
`vuce karadzicu` ne ide ti nesto...
`plejabilan` - skoro podjednako suluda i nepostojec rec kao ovde cesto upotrebljavana `respektivno`...

majka je napisao(la):
...
`vuce karadzicu` ne ide ti nesto...
`plejabilan` - skoro podjednako suluda i nepostojec rec kao ovde cesto upotrebljavana `respektivno`...

Dobro, i sta sad ? Sta sam trebao da koristim, igriv demo ? Oprosti na uvredi, molim te :D

Pozdrav,
Vuk :mrgreen:

P.S. izraz respektivno je izraz iz nauke i oznacava da se prilikom nabrajanja nekih pojmova i njihovih osobina iste odnose na pojmove po redosledu nabrajanja i sluzi da bi se skratila prica. Ekvivalentne reci na srpskom jeziku sa istim znacenjem nema.
Recimo Yugo, Folksvagen i BMW su krsh, izvikano s**nje i sjajan auto, respektivno.

Prema tome dragi Dositeje ;P, ako si i bio u pravu za rec plejabilan, za ovo sigurno nisi. Otvori bilo koji univerzitetski udzbenik pogotovo iz tehnickih nauka pa ces videti da gresis.

Pozdrav#2,

OptiPlex je napisao(la):
...

Dobro, i sta sad ? Sta sam trebao da koristim, igriv demo ? Oprosti na uvredi, molim te :D

Pozdrav,

P.S. izraz respektivno je izraz iz nauke i oznacava da se prilikom nabrajanja nekih pojmova i njihovih osobina iste odnose na pojmove po redosledu nabrajanja i sluzi da bi se skratila prica. Ekvivalentne reci na srpskom jeziku sa istim znacenjem nema.
Recimo Yugo, Folksvagen i BMW su krsh, izvikano s**nje i sjajan auto, respektivno.

Prema tome dragi Dositeje ;P, ako si i bio u pravu za rec plejabilan, za ovo sigurno nisi. Otvori bilo koji univerzitetski udzbenik pogotovo iz tehnickih nauka pa ces videti da gresis.

Pozdrav#2,

nema ljutnje naravno...
ipak, ja sam, kako da kazem na svom terenu tj. prevodilac, sestra mi je prevodilac itd. i cesto se smejemo i pricamo o raznim greskama koje ljudi cine u novinama tv-u, na site-ovima itd...to sto kazes za udzbenike naucne ja nisam video a i ako je istina radi se o greskama. ta rec u srpskom ne postoji, barem za sada. priznaces da bi nam jezik bio mnogo los kada bi ga pravili matematicari ili fizicari. i obrnuto vazi takodje.

ispravan ekvivalent engleskoj reci `respectively` bi bio npr: `snage motora automobila na ovom testu, mercedes-a, bmw-a i yuga su 100, 150 i 33 Kw, tim redosledom. [ili `tim redom`, `odnosno`]

za rec `plejabilan` bolje da se ne javljas posto `igriv` zvuci sasvim ok a pritom je i srpska rec. nemojte sada da mislite da sam ja neki demagog, branilac starosrpskog pisma i kulture kakvih ima na svakom koraku na kilo...
radi se o tome da nove IT reci zahtevaju extra paznju i ne mogu se odokativno prevoditi. pogledajte samo ubogi microsoft prevod na srpski. vidi se da na njemu nisu radili oni koji se bave jezikom nego neki polupismeni kompjuterasi...pa kada naidju na neku rec koju ne znaju a oni odu na google da im prevede...

:wave;

Vrh Dno