Šta je novo?

White PCB mod :)

2wbszzo.jpg

evo i black pcb :D

Aj da budem prvi:
Meni se đasvi. :D

Bela je odvratna, a crna... pa i nije loša :)

Crna je super! Ma moze i bela da bude super ;)
Ponovicu se: Jel zna neko da li postoji farba za PCB?

@animaN

PCB je već prelakiran, pa ne verujem da bi mu štetila farba... osim ako nekim slučajem ne razgrađuje taj lak, što lako možeš proveriti (ne sumnjam da imaš neku sprženu ploču ;)) E sad, da li sama farba (nitro u spreju) može da štetno utiče na komponente, ne znam, ali zato mi pada jedna ideja na pamet: Prvo lakiraš ploču sa lakom za PCB (ima da se kupi u ITC-u i Radio klubu), a onda farbaš preko toga. Verujem da PCB lak ne šteti komponentama, tako da bi lepo poslužio kao temeljna boja.

EDIT:
Ovo pišem nakon n-te čaše dobrog domaćeg vina, a baš dok kuckam grejem se sa kuvanim vinom, tako da ne preuzimam nikakvu odgovornost za eventualne kataklizmične događaje izazvane postupanjem po gore napisanom :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@animaN

PCB je već prelakiran, pa ne verujem da bi mu štetila farba... osim ako nekim slučajem ne razgrađuje taj lak, što lako možeš proveriti (ne sumnjam da imaš neku sprženu ploču ;)) E sad, da li sama farba (nitro u spreju) može da štetno utiče na komponente, ne znam, ali zato mi pada jedna ideja na pamet: Prvo lakiraš ploču sa lakom za PCB (ima da se kupi u ITC-u i Radio klubu), a onda farbaš preko toga. Verujem da PCB lak ne šteti komponentama, tako da bi lepo poslužio kao temeljna boja.

EDIT:
Ovo pišem nakon n-te čaše dobrog domaćeg vina, a baš dok kuckam grejem se sa kuvanim vinom, tako da ne preuzimam nikakvu odgovornost za eventualne kataklizmične događaje izazvane postupanjem po gore napisanom :D
Da ;) u pravu si, imam pokvarenih plocha na kilo...ali u tome i jeste problem shto treba sve to probati na plochi koja rad i koja se greje...
Nisam dobro proformulisao pitanje, jel probao neko ovo? :)

P.S. To isto uvek kaze i CooLa kad pije :D

Da ;) u pravu si, imam pokvarenih plocha na kilo...ali u tome i jeste problem shto treba sve to probati na plochi koja rad i koja se greje...
Nisam dobro proformulisao pitanje, jel probao neko ovo? :)

P.S. To isto uvek kaze i CooLa kad pije :D

Pa znam da je bolje probati na ploči koja radi, ali kladim se da negde u nekom ćošku imaš i neku staru koja radi, a ne služi ti i ne bi se mnogo potresao da je ubiješ. Probaj na njoj i problem rešen.

Edit:
CooLa pije????!!!! :d:D:d:D

Poslednja izmena:
Crna jos i izgleda nekako ali pretpostavljam da bi cela soba smrdela na farbu kad bi se ploca urgejala,vremenom od tog grejanja hladjenja bi verovatno i negde pocela da otpada farba.

Poslednja izmena:
Postoje boje koje izdržavaju više temperature. Često se koriste za farbanje delova motora na automobilima. Nije ih teško naći, niti su skupe.

saphire je cool, ovi DIY su katastrofa (crni je manja katastrofa od belog)

Nazad
Vrh Dno