Šta je novo?

WhisperRock

mitarus

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
680
Dao mi ortak kintu da mu kupim WhisperRock III ili IV. Fora je sto dolazim sutra u BG pa me zanima gde je neko skoro kupio ili dobio informaciju direktno. Donekle je hitno. Mislim, znam i ja da kucam pcberza.co.yu ali na primer eurolink u cenovniku ima cetvorku za 7 evara, a onda telefonom je 900 i nesto dinara (euro 130 din. :p ). Tako sam kupio jednom (i nikad vise) u Microsystems-u ventilator za 615, a posle ga nasao za 330 :wall: . Stoga ne zelim da se ispalim i pucam pare bezveze, bolje da pitam

Poslednja izmena:
A, da. Moze i Speeze RaptorCool (I)...

Pakom.
Spire SocketA WhisperRockIII 6.49E 201 kom. Spire SocketA WhisperRockIV (Copper Base) 8.61E 206 kom.
Podaci su za Beogradski magacin.

pozovi i mb soft, mislim da i oni imaju spire program a u centru su pa se ne cimas mnogo.

Zavrsio sam s tim danas popodne, ali hvala u svkom slucaju. Ako znaci nekom nasao sam trojku preko PC Berze za 506 dinara. Onyx na Banovom...

Ja se izvinjavam, nisam pazio na casu... ali razlika izmedju III i IV je... ?

Samo copper base, ili i eventualna razlika u broju obrtaja?

Poslednja izmena:
III je 2700, IV je 2300rpm
i copper base :)

IV ima jos manji broj RPM-a?!? Pu bre, pa meni i tih 2300 RPM bucno! :)

Mislim, nije bas bucno, nego ima neki cudan "zvizduk"... kakav recimo Raptor nema.

I meni je bucno, zato ga drzim na 7V :)

WR IV-ka je sasvim tiha...ne necujna ali daleko od bucnog.

Mali update: imam trenutno kod kuce tri WhisperRock-a (tacnije, dva Wihisper-a i jedan FalconRock - sto mu dodje isto kao i Whisper, samo sa ruznijim grilom i ventilatorom :))
E sad, fora je u sledecem: jedan Whisper radi na 2700 RPM, a drugi na 2300 :D
(a i Falcon radi na 2300)

Na kutijama lepo pise "WhisperRock IV", oznaka modela SPA04B4... isto to pise i na samim coolerima, tj. na obodu ventilatora... svi imaju bakarni umetak... znaci, provereno cetvorke, po ovoj prici.

E pa, otkud onda razlika? :)

Hm, Care... a da nisi ti malo o/c i kuler (pored svega ostalog)? ;)

Cini mi se da je dozvoljeno fabricko odstupanje +-10% u rpm, a kod tebe je u pitanju skoro 20%... mozda je budznut kuler (vent sa WR3, na telu od WR4)? U svakom slucaju, veci airflow, bolje hladjenje ali i veca buka.

Ostoja je napisao(la):
Hm, Care... a da nisi ti malo o/c i kuler (pored svega ostalog)? ;)
A, ne... cooler nije moj, tako da nije klokovan ;)

Ostoja je napisao(la):
Cini mi se da je dozvoljeno fabricko odstupanje +-10% u rpm, a kod tebe je u pitanju skoro 20%... mozda je budznut kuler (vent sa WR3, na telu od WR4)? U svakom slucaju, veci airflow, bolje hladjenje ali i veca buka.
Tako je, dozvoljeno odstupanje je +-10%... i meni se cini kao neka budzevina, tj. zabuna u fabrici - telo od IV, a fan od III.

Inace, taj sto je zvizdao je bio upravo ovaj "mutant"... sa klasicnim WR IV (na 2300 RPM) nema zvizduka, tj. huk vazduha nije tako primetan :)

Moj WR4 je isto na 2700rpm. I meni je bilo cudno kad sam ga pazario, posto u specifikacijama stoji 2300....

mitnick je napisao(la):
CAR-e, odnesi cooler na reklamaciju... :d
Ne znam da l' ce da prihvate... :d

moj radi na 2300, i milina ga je slusati u poredjenju sa ostalim coolerima.

inace, kad smo vec kod ove price, ima li pakom maloprodaju u bg-u? ili u kojim firmama se moze uzeti wrIV, znam da ga je bilo u monitor (tamo sam ja uzeo moj) i u eurolinku valjda. sada mi treba jos jedan za devojku.

Moj WR3 radi na 2700 i dere se ko prase pred klanje. Sa druge strane, procesor mi se solidno greje, tako da nije pametno usporavati ga.

Nazad
Vrh Dno