Šta je novo?

WhatSim

Moze da posluzi lepo za inostranstvo, narocito za dual sim telefone.

Po meni glupost , za iste pare mozes u mestu gde si da kupis lokalnu karticu ,a i recimo ko ide u grcku ,preko Q card sim kartice whatsapp je besplatan u potpunosti ..... tako da se ovo definitivno ne isplati

Ko često putuje i često koristi whatsapp, njemu se višestruko isplati. Umesto kupovine lokalnih kartica u svakoj zemlji + zezanja sa dopunama, staviš karticu u mob i širom sveta imas whatsapp po ceni od oko 100 dinara mesečno :)

pa nije bas 100 din , 10 cena kartice i 10 pretplata za godinu dana ....ali opet po meni nije ovo tako lose , cool ideja, ali samo za ljude koji bas skitaju sto kaze desp .. za nekog ko proseta 1-2x godisnje mislim da se ne isplati...

nije losa stvar ni ako ces da koristis svaki dan

mislim,kod nas whatsapp nije toliko rasprostranjen kao u americi,ali tamo mladi komuniciraju iskljucivo preko vibera i whatsappa i slicnih aplikacija

da imamo jedno takvo okruzenje,kupis ovo i miran si

Ova kartica bi bila dobra fora jedino ako bi whatsapp uveo govorne pozive.....

Sta kazu sitna slova :)
Srbija
zone3.jpg

or 15 Mb (approximately 7,500 text messages of around 2Kb) in zone 3

Ja bacih pogled sad, ne znam tacnoz a koje vreme ali imam message bytes sent 12.9
Znaci da nije za neko opsirno dopisivanje, posebno jer ovo vazi za celu godinu, naravno moze da se dopuni :)

Gledao sam na sajtu,i sada se preko te kartice mogu koristiti i facebook i viber ,poruke su neogranicene...Bolje je nego pocetna ponuda

Bojim se da bi preko tih aplikacija tih 15mb mogli da se potroše za čas... :(

Kako ja ovde vidim ,novo pravilo je da su poruke preko tih aplikacija neogranicene,a pozivi i slanje slika itd... se skida od tih 15 mb :)

Don’t Fall For It: WhatSim is More Expensive Than Pay As You Go

Are There Any Cheaper Alternatives?

Absolutely. If you live in the EU, you’ll be glad to hear Brussels is gunning for the phone companies, and will soon make intra-European roaming a thing of the past. They’ve already massively slashed prices within the 28 nation block.

But what if you’re traveling outside of the European Union?
Well, even there, it’s almost always cheaper to just buy a local SIM card.
Take Argentina, for example. With Argentine network Personal, you can get a SIM card with 5000 messages and unlimited data, valid for 5 days. Total cost? $22.90 Argentine Pesos. That’s about €2.30. Sending just one vine length video with WhatSim costs €4.00.

Looking at the United Kingdom, we can see Asda Mobile has offers 100 minutes, 2000 texts and 100mb of data for only £5. At current exchange rates, that’s close to €6.60. With those 100mb, we could send about 2000 images at 50 kilobytes each. For the same price with with WhatSim, we’re looking at closer to 130 images.

Planing a trip to Abu Dhabi? A gig of data with local provider Etisalat will cost you about €22. With that, you could send around 20,000 pictures at 50 kilobytes each. But at €0.75 a picture with WhatSim, €22 will only get you around 29 pictures.

It just doesn’t compare, does it?

Jel kupio iko? Ima tekst u novom Svetu Kompjutera gde je covek otisao za grcku (clan redakcije) i momentlano je dobio mail da ce mu blokirati sim zbog background downloada pa je otisao i kupio lokalnu Vodafone karticu :). Izgleda je korisnik sam odgovoran da nekako odsece sav download na telefonu da mu ne bi blokirali karticu.

Probao sam radi testa da na mom Note-u odsecem sav download birajuci opciju settings>data usage>restrict background data. Posle dva dana odsecenosti sa neta, iskustvo je sledece: Android OS je nekako skidao oko 130KB na dan, ostalo nista. Zakljucak: nemoguce je totalno sve odseci, bar na ovo 'one button' resenje. Vrlo je izvesno da pada blokada kartice no matter what, tj da se mora kupiti neki od dodatnih paketa da bi ovo radilo.
Da li neko koristi chatsim u ovom bazicnom paketu samo za chat i kakva su iskustva?

Meni je upravo stigao postom, al se neckam da ga stavim u telefom i popijem blokadu iz mesta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno