Šta je novo?

Wharfedale DIAMOND 10.2 ili Klipsch RB 61

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Na papiru slicne karakteristike, a opet ima razlike:

Wharfedale DIAMOND 10.2: 6Ohm, Osteljivost (1W @ 1M): 86 dB, opseg 40-24kHz

Klipsch RB 61: 8Ohm, Osetljivost (1W @ 1M): 95dB, opseg 43Hz-23kHz

Gledajuci po netu skoro svi kazu da Klipsch ima bas "usmeren" zvuk. Koliko je to realno problem s obzirom na polozaj, mislim ako nisam bas na mestu gde treba da budem kad slusam (a zasto bi bio vezan za jedno mesto) da li kvalitet opada u znacajnoj meri.

Ovo bi upario sa nekim wooferom u rangu cena 30-40k dinara (za vise trenutno nemam).

Da li je neko slusao oba modela, pa da mi malo pomogne oko izbora?

U principu moze i nesto trece ako ima da je bolje za ove novce (30-35k dinara), naravno da je novo i da bude bookshelf formata. Podnostojeci mi ne odgovaraju zbog prostora, pa ce woofer morati da im pomogle u "donjem" segmentu.

Varijante u rasponu 500-600 eur za par zvucnika su mi van domasaja.

Poslednja izmena:
Samo da primetim da su ove Klipsch što si naveo dosta osetljvije od Wharfedale, što znači glasnije sa istom snagom pojačala. Ako su karakteristike koje daju realne..
Imao sam kuci na kratko RF82II i zaista jesu baš osetljive.

Na papiru slicne karakteristike, a opet ima razlike:

Wharfedale DIAMOND 10.2: 6Ohm, Osteljivost (1W @ 1M): 86 dB, opseg 40-24kHz

Klipsch RB 61: 8Ohm, Osetljivost (1W @ 1M): 95dB, opseg 43Hz-23kHz

Gledajuci po netu skoro svi kazu da Klipsch ima bas "usmeren" zvuk. Koliko je to realno problem s obzirom na polozaj, mislim ako nisam bas na mestu gde treba da budem kad slusam (a zasto bi bio vezan za jedno mesto) da li kvalitet opada u znacajnoj meri.

Ovo bi upario sa nekim wooferom u rangu cena 30-40k dinara (za vise trenutno nemam).

Da li je neko slusao oba modela, pa da mi malo pomogne oko izbora?

U principu moze i nesto trece ako ima da je bolje za ove novce (30-35k dinara), naravno da je novo i da bude bookshelf formata. Podnostojeci mi ne odgovaraju zbog prostora, pa ce woofer morati da im pomogle u "donjem" segmentu.

Varijante u rasponu 500-600 eur za par zvucnika su mi van domasaja.
Ako mozes poslusaj kod nekog kuci ili u nekoj prodavnici KEF C7 ja ih imam i prezadovoljan sam, naravno ne mogu da se mere sa Q serijom istog proizvodjaca ciji par kutija nema ispod 1000 evra... evo neke specifikacije pomenutog modela:
Design Two-way bass reflex
Drive Units 19mm (0.75in.) aluminium HF, 2 x 165mm (6.5in.) LF
Crossover Frequencies 2.5kHz
Sensitivity (2.83V/1m) 91dB
Maximum Output 113dB
Input Impedance 8 Ohms
Amplifier Requirements 15 - 200W
Magnetic Shielding Yes
Plinth Dimensions (WxD) 273 x 372 mm (10.75 x 14.65 in.)
Frequency Range 36Hz - 40kHz
Weight 13.4kg (29.5lb)for one loudspeaker
p.s. zahvalne su za pozicioniranje ali malo probijaju tvoj budzet dve kutije su oko 48k din...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno