GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
Na papiru slicne karakteristike, a opet ima razlike:
Wharfedale DIAMOND 10.2: 6Ohm, Osteljivost (1W @ 1M): 86 dB, opseg 40-24kHz
Klipsch RB 61: 8Ohm, Osetljivost (1W @ 1M): 95dB, opseg 43Hz-23kHz
Gledajuci po netu skoro svi kazu da Klipsch ima bas "usmeren" zvuk. Koliko je to realno problem s obzirom na polozaj, mislim ako nisam bas na mestu gde treba da budem kad slusam (a zasto bi bio vezan za jedno mesto) da li kvalitet opada u znacajnoj meri.
Ovo bi upario sa nekim wooferom u rangu cena 30-40k dinara (za vise trenutno nemam).
Da li je neko slusao oba modela, pa da mi malo pomogne oko izbora?
U principu moze i nesto trece ako ima da je bolje za ove novce (30-35k dinara), naravno da je novo i da bude bookshelf formata. Podnostojeci mi ne odgovaraju zbog prostora, pa ce woofer morati da im pomogle u "donjem" segmentu.
Varijante u rasponu 500-600 eur za par zvucnika su mi van domasaja.
Wharfedale DIAMOND 10.2: 6Ohm, Osteljivost (1W @ 1M): 86 dB, opseg 40-24kHz
Klipsch RB 61: 8Ohm, Osetljivost (1W @ 1M): 95dB, opseg 43Hz-23kHz
Gledajuci po netu skoro svi kazu da Klipsch ima bas "usmeren" zvuk. Koliko je to realno problem s obzirom na polozaj, mislim ako nisam bas na mestu gde treba da budem kad slusam (a zasto bi bio vezan za jedno mesto) da li kvalitet opada u znacajnoj meri.
Ovo bi upario sa nekim wooferom u rangu cena 30-40k dinara (za vise trenutno nemam).
Da li je neko slusao oba modela, pa da mi malo pomogne oko izbora?
U principu moze i nesto trece ako ima da je bolje za ove novce (30-35k dinara), naravno da je novo i da bude bookshelf formata. Podnostojeci mi ne odgovaraju zbog prostora, pa ce woofer morati da im pomogle u "donjem" segmentu.
Varijante u rasponu 500-600 eur za par zvucnika su mi van domasaja.
Poslednja izmena: