Šta je novo?

WEG HTS-8029S kucni bioskop

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Video sam skoro ovo cudo od kucnog bioskopa i nisam mogao da verujem da kosta samo 22.000dinara ali kada sam malo bolje zagledao i video da na uredjaju pise WEG onda mi je vec bilo donekle jasnije. Naime evo slika i specifikacije pa prosudite sami,bas me zanima vase misljenje:

366.JPG

A specifikacija je sledeca (nisam nasao bolju):

Speaker sistem: 5.1
RDS: Da
Daljinski upravljač: Da
Funkcija audio selekcije: Da
Izlazna snaga (W): 210
Tuner FM/AM: Da
Vrsta medija: DVD/SVCD/CD/MP3/MP4/DIVX/JPG/

Za ove pare ne mogu da se kupe ni neki malo bolji kung-fu 5.1 zvucnici tipa Microlab,JS i slicno a ovde se dobija sve u jednom, dvd sa integrisanim pojacalom i 5.1 sistem pasivnih zvucnika.Ako nista barem izgledaju mocno,ne zvuce preterano lose,za te pare nisam ni ocekivao bolje, samo me plasi da ovakav WEG kucni bioskop ne bi skrpio vise od godinu dana zivota koliko mu je i garancija ali opet za te pare mozda vredi i toliko da traje...

Poslednja izmena:
Rekao mi ortak chiji ortak je radio u WEG-u da su oni srecni ako im se vrati samo jedan na tri prodata uredjaja...

14 drajvera i plejer za 22 hiljade!

:wall::wall::wall:
:smash::smash::smash:
:d:d:d

Da. suvise dobro izgleda,za cenu od 22.000...
Zato mi je i tako sumnjivo. Mada ako izdrzi i godinu dana isplati se :)
Morace da mi zamene za tih godinu dana koliko god bude potrebno, a ja cu ga prziti maksimalno za to vreme!Pa dokle izdrzi,mada mu ne dajem neke velike sanse,tako da samo moze pozitivno da me iznenadi.Ma u ostalom kad izadje iz garancije za godinu dana kupim opet novi i tako u krug.Opet jeftinije nego da kupim neki brendiran sistem koji je bar 3 puta skuplji:)

Poslednja izmena:
Znam da hoce samo je pitanje da li se isplati dati za takav sistem 1.000 evra a da ima karakteristike slicne ovom WEG-u.

sistem za 1000e koji ima karakteristike kao weg?

Da li da kupish juga za 4000e ili bmw za 25 000e? Oba se kotrljaju...ali kako ;)

To izgleda ali napominjem samo izgleda DOBRO.Inace weg je smece i to tesko jedina prednost je sto njihovi dvd playeri gutaju ama bas sve zivo(kao i ostali vivax,neo,base,prestige...)

Pa sa obzirom na izgled i specifikacije, za 22.000 din tesko da moze ista bolje da se nadje, da ne pricam o tome sto je sve u kompletu.... U principu ima garanciju kao i sve sto je novo, pa u slucaju i da se bace pare pare na ovako nesto, bile bi to bas lepo bacene pare, zar ne ;).... U svakom slucaju, nije loshe uopshte :D

ja sam jos 2002 uzeo neki samsungov HT od tzv 500w u Tehnomarketu kod fontane
/ nisam uzeo Panasonic jer je ovaj Smsng imao auto kalibraciju zvuka prema sobi i tako neke kerefeke , a bio je i skuplji, oko hiljadu evra/

Uredjaj je bio pokvaren out of the box, na servisu su mi rekli "sve je ispravno",
uredjaj stravicno secka svaki film , tako da sam pare bukvalno bacio.

Kod nas ne postoji zvanicno samsung predstavnistvo, nego samo neki zastupnici koji svi imaju istu pricu "nisi to kod nas kupio, i sta nas briga"

Suma sumarum- Samsung je ******. / a tek no nejm /.
Imas za priblizne pare Pioneerove HT . Uzimaj to.

Generalni uvoznik, zastupnik i serviser za Samsung kod nas je ERC commerce i gde god da kupis bil sta samsungovo, moras da pogledas sta pise na garantnom listu - da li je za reklamacije zaduzen ERC ili neki zika, pera, laza... (ne znam kakva je situacija bila 2002. godine)
Inace, treba da shvatite da Samsung nije ******, vec je proizvodjac robe za siroke narodne mase koji poseduje klasifikaciju proizvoda (koja ne postoji u ovoj zemlji), te nasi uvoznici uglavnom uvoze najnize klase koje nece niko drugi, pa nailazimo na gomilu problema i slicno.
Za to nije kriv Samsung (niti bilo koji drugi brend) vec uvoznik/zastupnik.
Sa druge strane imamo i virtuelne brendove (tzv. no-name) koji se radjaju i nestaju svakodnevno, nude krsh robu za ekstremno niske cene. Od takvih uredjaja za takve cene je neozbiljno ocekivati kvalitet, servisnu podrsku i dug vek upotrebe. To je samo navlaka za siromasan narod koji bi da ima nesto, a ne moze da si priusti.
Nisam bogat, krpim se nekako, ali jednu stvar mogu da kazem - kada god sam kupio nesto jeftino, *****'o sam se i pokajao. U principu, sve je u stavu - ako kupujete nesto jeftino, budite svesni u startu da ste kupili krsh i ne ocekujte mnogo od njega i mozda budete i zadovoljni ;)

Poslednja izmena:
...A ako kupis nesto najskuplje u tom momentu /skuplji je bio jedino bose u manhattanu /
opet mozes da naletis na skart /moj individualni primerak je bio sljajs /.
I stvarno sam se dugo zezao sa tim uredjajem, slao na servise itd /tehnikom i jos par/, a oni mi vracali toboze popravljen uredjaj kome ni oni sami nisu bili strucni da utvrde kvar.

To jeste bilo odavno, sad je verovatno bolje, ali moj uredjaj mi sad sluzi jedino kao 5.1 surround sistem sa optickim SPDIF.
...
da, bio sam i u ERC u svojevremeno, a oni su mi tad rekli da oni zastupaju samo LCD monitore i plazme ??!

Sto se garancije tice na garantnom listu pise ovlasceni serviser od strane uvoznika ima deklaracija na kutiji na kojoj pise uvoznik(INACE CUVAJTE ORIGINALNE KUTIJE U TOKU GARANTNOG ROKA!!!)tako da uvek ako se nadje problem u principu ga inspekcija moze resiti mozda cak i jednim pozivom.A ja mislim da nijedan servis nije toliko bogat da moze da se nosi sa inspektorima...E samsung uvoze razne firme k&k electronics(navodno u sklopu tehnomarketa),stav,erc i jos ko zna ko!!!!Ali mahom ima 2-3 servisa veca koja se vrte oko garancija.Eh da i od skoro veci uvoznik za philips(audio&video) je postao KIM-TEC cuveni po popularnim VIVAX proizvodima.

Pre oko 2 godine par prijatelja i ja,pazarili smo XORO (kung fu) 5.1 set zvucnika za po 11000 dinara.
3 kompleta sve u svemu,nikome nije krepao ni jedan jedini zvucnik ili bilo sta drugo,a preziveli su svaki po koju novu godinu,rodjendane i svasta nesto :)
Znaci ,ako nadjes ovo-http://www.xoro.co.yu/product/HXS531.prod.htm
topla preporuka...
poz.

Vrh Dno