Šta je novo?

WebTV telekom-problem

Učlanjen(a)
24.04.2011
Poena
151
Pokusavam da gledam preko telekomovog WebTV-a Arenu sport, medjutim mnogo mi secka, doduse samo Arena kanali, ovi ostali su korektni. Imam protok od 1,5, a onde stoji da je za gledanje potrebno oko 750 kbps. Imam laptop koji je skorije kupljen, i3 procesor, 3 giga rama, intelovu hd integrisanu graficku, tako da ne verujem da je do racunara. Kad sam to pokusavao da gledam, sve ostale aplikacije sam ugasio. Ne znam jedino ako mi neki odredjeni kodeci trebaju, imam instaliran k lite.

P.S. izvinjavam se ako sam omasio mesto za temu, ali ovo mi je bilo najpribliznije.

Ja sam probao više programa za gredanje TV-a prelo interneta (ne gledam telekom WebTV), ali bez 3 MB uvek ponekad secka. Sam sam sebi ograničavao brzinu preko Mikrotika da proverim koji je protok stvarno potreban.

Da ne otvaram novu temu... problem sa WEBTV-om.

Onaj probni stream otvori bez problema, a kada pustim stream kanala, i media player i VLC samo vrte "connecting to media" i nakon 30-ak sekundi ništa. Probao sa FF, chrome, IE, Opera.

Ima li ko kakvu ideju? BTW tehnička podrška nema pojma, odnosno nisu ni shvatili šta ih pitam.

promeni player

uzmi real player

verovatno ti je windows obrisao neki kodek

Probao sa media playerom, probao sa VLC-om, na kućnom PC-u i laptopu. Na oba isti problem, onaj "probni stream" pusti bez problema, a onda kada treba da pusti TV kanal, samo stoji na
"connecting to media".

Nisi rekao koji win imaš. Uradi reinstalaciju windows media playera, kao prvo. Stavi najnoviju verziju koju podržava tvoj windows. Takođe, deinstaliraj VLC. Ako ti je baš potreban, imaš portable verziju.

Win 7 sa svim updateovima. Media player:instalirana verzija 12.07xxxxxxx

Ja ne znam da li ste pročitali uopšte šta sam napisao.

Probni stream na stranici http://webtv.telekom.rs/

pusti bez problema, i to bez obzira da li se radi o VLC-u ili Media playeru. sa druge strane: http://webtv.telekom.rs/gledaj-stream

Samo stoji na "connecting to media".

Elem, probao na laptopu preko AP-a na telefonu. Definitivno je do Telekoma ili Targo telekoma.

covece plugins nekog playera je ostecen

probaj da instaliras neki drugi

takodje proveri i plugin za javu kod mene je to bio problem pa sam reinstalirao javu.

windows ti je pokarabasao tu nesto cim ne radi inace nema veze sa provajderima jer kod drugih radi bez problema

Radi na laptopu preko drugog provajdera. Zvao tehničku podršku Targo telekoma. I oni ne mogu da puste.

Sa velikom sigurnošću mogu reći da je problem negde između Telekoma i Targo telekoma.

Jel telekom WebTV radi samo u slucaju kad je telekom internet provajder ili mogu npr da gledam preko sbb interneta?

Može preko bilo kog.

Da li je nekome uspelo da gleda web tv na android uređajima????

@Santa

Tek sam sad video temu, pa ako nije kasno evo mog iskustva.

U početku www.webtv.telekom.rs/gledaj-stream sam mogao da otvorim isključivo iz IE (Win7)
dok je u Firexoxu, isto kao i kod tebe, stajalo ono beskonačno "connecting to media"... ikakve bez slike.

Rešenje problema je bilo sledeće - instalacija "Microsoft Windows Media Player Firefox Plugin 1.0.0.8"

Uputstvo za instalaciju WMP plugin-a u FireFox-u
Installing the plugin

Go to the plugin download page on Interoperability Bridges.

Click "Download Now" You will be prompted to save a file.

Save the file to your desktop.

Once it has downloaded, run it, and the plugin will install.

When the installation has finished, close Firefox:
At the top of the Firefox window, click on the Firefox button and then select Exit

When Firefox has completely closed, start Firefox up again.

In the Location bar, type about:config and press Enter.
The about:config "This might void your warranty!" warning page may appear. Click I'll be careful, I promise! to continue to the about:config page.

Search for plugins.load_appdir_plugins

Double-click plugins.load_appdir_plugins to change its value to true.

At the top of the Firefox window, click on the Firefox button and then select Exit
. When you restart Firefox the plugins will be enabled.
Tek instalacijom Windows Media Player Firefox Plugina (konkretno np-mswmp.ddl) sam uspeo da otvorim Telekom-stream bez problema,
nikakvi drugi Codec / Windows Media Player update-ti ili različite verzije playera nisu pomogli - samo ovo.

Mada, s druge strane, meni je još u startu radilo sve normalno iz I.Explorera, što kod tebe izgleda nije slučaj.

Merio sam malopre protok za WEBTV kanale i drzi se tu ~650kbps.
Siika je ocaj, naravno.
Ima li ovakva usluga smisla bez drasticnog povecanja protoka/kvaliteta i kome je namenjena ovakva kakava jeste kada vec ne moze da se koristi na android uredjajima (telenor sam korisnik)?

P.S.
Moze li uopste da se koristi sa androida, unutar wifi mreze na kojoj je adsl prikljucak?

Poslednja izmena:
Mislim da je gledanje preko androida nije moguće.

Ne može jer zahteva windows media player.

Neko treba da ih malo kucne da shvate da win nije jedini operativni sistem,nekada davno je bio a oni izgleda žive još u tim davnim vremenima.Jedan pink ima web tv čiji strim radi pod svim platformam ,živi blam za Telekom.

Izbor kanala i kvalitet slike je takav da ti nije bitno da li radi na svim platformama ili na nečem što niko nema.

Bitan je tehnički deo ,da radi na svim platformama ,niko ne priča ovde o sadržaju strima.Imaju 100 puta više radnika od pinka,100 puta više It stručnjaka i 100 puta do sada su organizovali neke konkurse za android kojekave programe ali nisu u stanju da naprave jedan običan ,najprostiji strim koji ne zavisi samo od windovsa.
Pink je nabavio 700 najeftinijih risvera ,krš od krša risvera za svoj strim što predstavlja 0,000000000001% od budžeta za nabavke sa kojima telekom raspolaze.

Poslednja izmena:
Samo kažem da meni taj WebTV radi jer sam na windwos ali ga nikad ne palim.
Isto bi bilo i da je dostupan na androidu ili linuxu dok je ponuda takva kakva je...

Konkurencija ima D30 GO dok ovi nemaju odgovor na to,a posle kukaju odakle ovima toliko više predplatnika od njih.

ako koriste microsoftov playready, on odskora podrzava i android.

mislim da se webtv pojavio pre d3go. a vidi ko stoji iza sbb-a.

Sta je bitno ko stoji kad nisu sposobni da imaju platformu na svim uređajima ,ne čekaju valjda da im neko iz EU kaže šta da rade.

bitno je jer su za te stvari potrebne velike pare, kao i dozvole kanala i drugo.

Ako nisu sposobni za to sto su se petljali sa svojom IPTV-om.Ono za šta imaju prava neka puste da radi pod androidom i gotova stvar.

Meni WebTV radi ok, istina mogli bi da povecaju broj programa, a i da obezbede Android aplikaciju...

Nazad
Vrh Dno