Šta je novo?

Website problem sa google

Che_

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2006
Poena
305
Imam jedan problem sa sajtom koji sam skoro napravio. Google ga ne nalazi. Sta treba uraditi da prijavim sajt na google?

Prvo za google moras da sacekas jedno mesec dva dana.

Drugo napravi robots.txt i stavi ga u root sajta (fajl preko koga guglovi roboti skeniraju i indeksiraju sajt).Pretrazi po google-tu kako da napravis taj fajl (prosto je).

I trece submituj svoj sajt na google-tu ovde www.google.com/addurl , ali to je samo pocetak dok ne upadne u index googla...

Znaci generalno moras da sacekas dok ga "roboti" ne skeniraju i indeksiraju...

Poslednja izmena:
Da bi google nasao sajt dovoljno je i 7 dana, ne mora mesec-dva...

Dovoljno je da se link ka tvom sajtu pojavi na nekom koji je vec indeksiran i koga google botovi redovnije obilaze, nije potrebno da se submituje sajt preko ovog urla koji je Twix dao, cak neki to i ne preporucuju (mada nema razloga da steti), ali najbolja varijanta je da botovi naidju na link... Uvek je najbolje i da ostavis link ka sajtu, vise bi ti ljudi mogli pomoci...

Prvo za google moras da sacekas jedno mesec dva dana.
Drugo napravi robots.txt i stavi ga u root sajta (fajl preko koga guglovi roboti skeniraju i indeksiraju sajt).Pretrazi po google-tu kako da napravis taj fajl (prosto je).

Hmm mislim da gresis robots.txt sluzi iskljucivo ako zelis da ZABRANIS indexiranje nekog dela tvog sajta. Bar sam ga ja tako skapirao :))

Nazad
Vrh Dno