Šta je novo?

webcam prenos zurke, sta mi je potrebno?

Gandra

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
604
Da bih recimo napravio sajt preko koga bih mogao da prenosim sta se desava na zurci npr.sta mi je potrebno?
Hteo bih da to izgleda malo profi a ne kao standardne webcam varijante.
Tipa, samo logovani mogu da gledaju,slika je bolja itd.
Sta mi je potrebno od opreme i softwera,da li postoje bezicne webcam bolje rezolucije,itd da mogu da ih nosim u ruci a da imam dobru sliku na netu u realnom vremenu.

Mozda sam malo konfuzno napisao ali nadam se da razumete sta me interesuje,i svaka pomoc mi je dobrodosla.
pozdrav i hvala
G

Treba ti jako dobar upload link.
Prvo i osnovno.

Koji link imas?

Link je glavna caka, za sve ostalo dobra volja i neshto $ :)

Btw, negde procitah da ce youtube uskoro da krene sa live streaming-om... tako da Gandra, raspitaj se, mozda ushtedish malo $ i zivaca.

Ma imam adsl 512-64(128), ali ne bih ga koristio za to, ovo je cisto jedna ideja koja mi je pala na pamet, pa sam hteo da saznam da li da je razradjujem dalje ili da zaboravim,prvobitna zamisao je bila da neku proslavu rodjos sta li,podelim sa prijateljima preko jer bi bila super fora tipa 2 3 web cam ili neka bezicna koja se krece kroz ljude itd.
ali sad vidim da je caka u uploadu odnosno da bi cena bila samo takva
u svakom slucaju hvala vam na odgovorima.

koji je min protok potreban za takvo nesto, i da li je moguce u Srbiji dobiti ga wireless,
kao i da li znate koja bi bila cena webcama takodje bez zica koja bi mogla da posluzi za to.

Pozz i hvala

G

Nije ti problem uplaod. Streaming te vrste se ne radi tako što se svi povezuju na tebe i skidaju, već kod nekog hosting provajdera zakupiš određeni protok u tu svrhu ili određeni broj portova/konekcija za korisnike i ti radiiš jedan uplaod (na server provajdera), a ljudi to vuku od nekud far far away (serveri su uglavnom u inostranstvu).

Što se tiče samih kamera, problem je osetljivost istih na svetlost (kapiram da je u pitanju žurka sa prigušenim svetlom, ne pod reflektorima :)), pa još u wireless varijanti, računaj da će da košta...pa ajde da kažemo mnogo, da ne lupim :)

E sada, ako planiraš da snimaš dečije, dnevne, žurke i odlučiš da ne dozvoliš korisnicima da gledaju duže od xx sekundi, onda možeš da prođeš sa bilo kakvom kamerom i sa nekim cable/wifi malo jačim uplinkom :)

Poslednja izmena:
Nije ti problem uplaod.
i ti radiiš jedan uplaod (na server provajdera)
Ja rekoh link, a vi kako hocete. Dalje:
Što se tiče samih kamera, problem je osetljivost istih na svetlost (kapiram da je u pitanju žurka sa prigušenim svetlom, ne pod reflektorima :)), pa još u wireless varijanti, računaj da će da košta...pa ajde da kažemo mnogo, da ne lupim :)
Vidi, prvo je rekao web kamera. To ce za posledicu da ima los kvalitet, sto zbog svetlosnih uslova, sto zbog kvaliteta samih kamera.
Ja da sam na njegovom mestu, ja to ne bih ni radio. Sa web kamerom [pazi, jos trazi i bezicnu, sto je apsurdno] nece dobiti nista posebno.

Ako misli da radi iole kvalitetan striming, trebace mu malo bolja kamera, a ako je kamera bolja znaci da ce i kvalitet eksponencijalno da raste, a onda se vracamo na moju prvu kontantaciju oko kvaliteta samog linka...

Tako da ja i dalje ostajem pri svome, a to je link.
A posto je rekao 64kBps... Znaci, od kvaliteta nista.

Imam slicnu situaciju, samo link je 2Mbit, a imam i dosta vise kamera... videcemo kako ce to u praksi funkcionisati.

Ali recimo, za amaterske potrebe moze da se poigra sa I Catcherom... Tek toliko da shvati koliko je link bitan.

512kbps stabilnog uploada je više nego dovoljno za tako nešto. Ti UL-uješ jedan video, a preko provajdera može da ga gleda onoliko ljudi koliko platiš. Ako UP-uješ video sa 2mbps, ko bi iz Srbije mogao da prati taj snimak? :d
I koliko bi te koštala distribucija?

Sa 2mbps UP-a praktično možeš da pustiš nekoliko ljudi da se povežu i direktno na tebe.

Još jedan problem sa nekim jeftinijim kamerama je da bi zvuk toliko probijao da bi zvučalo smešno...

kao reshenje moze i geovision, poshto ima tcp server pa se lakshe pristupa... naravno uz user i sword :)

Nazad
Vrh Dno