Šta je novo?

Web protection opcija kod Avire

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Presao sam sa Avasta na Aviru pre mesec dana.Web protection opcija kad je ukljucena usporava brzinu neta a koliko sam video na netu ovo se javlja i kod drugih korisnika.Mislio sam da je problem posto je komp star i ima samo 512MB RAM-a sto je i neki minimum.Da li vi koji imate 2 i vise GB RAM-a imate ovaj problem.Kada se iskljuci web protection sve se vrati na normalu.Moje pitanje koliko uopste ima smisla drzati Aviru na kompu sa iskljucenom ovom opcijom i koliki je tada nivo zastite.Inace koristim je u paru sa Comodo firewallom.Da li je ovo problem sa novom Avirom ili i starije verizje imaju ovu boljku.

Pricam napamet, pa uzmi s rezervom. To je WEB filter, koji ocigledno nije dovoljno dobar, i zato kasni i usporava. Mozes da ga iskljucis, AV funkcije ce i dalje raditi.
Sada, to znaci da nece da spreci zarazenu stranicu sa crne liste, ali ce i dalje da uhvati, ako nesto krene da se skida, kao sto ce i Comodo (nisi naveo koju verziju koristis, i sta ti je ukljuceno, a sta ne).
Mozes da potrazis neki sa strane WEB filter, ili da koristis neki secure DNS, pada mi na pamet Norton i Comodo, oba su besplatna, nema instalacije, ako ne znas sta je DNS.
Ono sto je potencijalni problem ako to iskljucis su sajtovi koji ''pecaju''. Ali to zavisi da li koristis racunar u te svrhe e-banking, kupujes on-line itd.

Poslednja izmena:
Da li si siguran da usporava? Koliko se ja secam taj problem kod Avire se manifestuje tako sto ne prikazuje tacno brzinu download-a,tj.koliko je preuzeo....tipa ako skidas neki fajl od 100mb,on ispise 65mb i odjednom izbaci 100mb...

Usporava narocito surfing,a dl na pocetku dok ne krene.Comodo FW je ovaj najnoviji 6.2 ali samo koristim FW opciju a pogasio sam mu sandbox i HIPS.Kako se podesava DNS u Comodu

Usporava narocito surfing,a dl na pocetku dok ne krene.Comodo FW je ovaj najnoviji 6.2 ali samo koristim FW opciju a pogasio sam mu sandbox i HIPS.Kako se podesava DNS u Comodu

DNS podesavas u Network ili direktno u ruteru.
Mozda si vec na njihovom DNS, posto nudi pri instalaciji.

Dobro, ako si pogasio to, a behavior blocker?
I dalje treba da imas cloud analizu Comoda, tako da ce ti pomoci.

Evo ti link, pa probaj, imas Norton koji je bolji. I ima drugih opcija, pa testiraj.
http://www.comodo.com/secure-dns/switch/

A ne moras ni da koristis, kako hoces.

Vrh Dno