Šta je novo?

Web prezentacija

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Ne znam da li je bas ovde mesto za ovakvo pitanje, ali cu pokusati. Naime, hteo bih da napravim web site koji ne bi bio mnogo zahtevan. Bilo bi par slika, tekstovi i eventualno nesto od muzike za download. Ono sto bi bilo bitno jeste da se site otvara u svim browserima. Posto nemam iskustava sa web prezentacijama pitam se kako da najjednostavnije ovo odradim? Vidim da postoji gomila programa za te stvari. Da li to vredi i koji preporucujete? Hvala unapred.

Najbolji program za te stvari je Macromedia Dreamweaver, ali neznam koliko je on za pocetniko posto su ove nove verzije komplikovane jer sadrze alate za napredne web prezentacije. Ja sam svoje prve web prezentacije tog tipa koje ti hoces da radis radio direktno u HTML-u. Mozda da probas u Microsoft Fronpage-u . On mi se cini laganijim za pocetnike. Cak i u Word-u mozes da radis prezentacije tog tipa.Otvori new document from template pa web page wizard i p**i :d

Sto se tice Dreamweaver-a i Frontpage-a se slazem, ali nikako nemoj koristiti Word za internet prezentaciju. On to moze da uradi, ali takva prezentacija nece biti formirana po principima HTML-a tako da ce imati dosta stvari u samom HTML kodu koje Word ubacuje i nestandardne su. Tako da ce prezentacija biti mnogo veca nego sto stvarno treba da bude. "Udobnost" (ako tako uopste moze da se kaze) koju mozes da uzivas pravljenjem web prezentacija uz pomoc Worda se placa mnogo vecom prezentacijom u (KB ili cak MB), a i performanse takve prezentacije (vreme ucitavanja) ce biti katastrofalne. Drzi se mozda ipak za pocetak Microsoft Frontpage-a, a zatim vrlo brzo predji na Dreamweaver....

Za totalne pocetnike Front Page, mada nije bas profi, ali sta ces, polako...
Ako treba neka pomoc ja sam tu, slobodno cimaj na priv...

Poz.

Ok, hvala vam. Nasao sam Dreamweaver i nimalo mi ne izgleda jednostavan. Moracu da potrazim neki tutorial za pocetak. Probao bih sa FrontPage, ali ne znam gde da ga nadjem. Ako mu tu mozete pomoci...

Pa front page ti ide u sklopu sa office-om, znaci ako imas disk sa Wordom, Excellom, i ostalim, trebalo bi da imas i FrontPage, ako ne onda 🙁

Poz.

Ako je bas toliko prosta stvar, iskoristi MS Publisher, laksi je ali i ima manje opcija nego FP

Ma to je sve sra**(Front Page i MS Publisher)! Ja sam mislio da sam uradio veliku stvar kada sam naučio da koristim Dreamweaver ali sam posle par pitanja na ovom forumu došao do zaključka da se nalazim 100 km od početka penjanja na ''vrh ledenog brega''. Potraži malo po forumu, konkretno u http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=22
i nemoj da gubiš vreme na gluposti. Pričam iz ličnog iskustva.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno