Šta je novo?

web linkovi - dozvole...

crvenkapica

Čuven
Učlanjen(a)
11.10.2003
Poena
604
u firmi imamo desetak kompjutera. na svim je zabranjen pristup webu osim za par linkova. to funkcionise u okviru intraneta. na jednom od linkova ima vise drugih linkova koji su potrebni. medjutim, kada kliknem na neki od tih komp me vraca na pocetnu str. tako da nece da otvara NI JEDAN drugi link osim onih odredjenih koji su navedeni kao dozvoljeni. meni nije dozvoljen pristup tome ali me resenja "zdravo jako" :)) zanima. kazu da su probali ali nisu uspeli da rese- znaci nije bas jednostavno...
- ideje..?

thanx!!!

pozdrav! :wave:

Pa kao sto vidis problem jeste komplikovan :D

Ostaje mala nejasnoca na koji nacin vi uopste pristupate internetu? I da li je to zaista internet...

Ako je admin dovoljno vest, mogao da je da napravi virtuelni domen na izlaznoj masini i da napravi zabranu izlaska svih masina na net - vec samo da pristupaju tom virtuelnom domenu koji dalje pristupa 'stranici' koja vama treba. U tom slucaju nema vam pomoci.

Ako je samo blokirao port 80 (web) onda teorijski mozete nesto da izvedete preko proxyja i otvorenih portova ali je to delikatno za objasniti jer zavisi od situacije do situacije...

U svakom slucaju probaj da pokrenes cmd pa da pingujes neku remote masinu (njen IP) pa da vidis da li to prolazi - ako ne - onda sumnjam da cete moci da prodjete napolje... :(

Nazad
Vrh Dno