Šta je novo?

Web kamera ?

Mike

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
604
Imam neku Sweex web kameru kao loptica mislim da je najgora,neka oznaka 100k pixels - 25 frames ali nema sanse da reprodukuje sliku bez zakasnjenja.Da li neko zna ista o njoj ili je neko ima pa da mi kaze koji softver je za nju najbolji i da li uopste moze bolje da radi.
P.S. Na sajtu sweex-a nema nista novo sto ja nemam na njenom instalacionom CD-romu!
Pozdrav

Nista ne mozes da uradis povodom toga, ako sama kamera to ne podrzava. Znaci ako je ona namestena da radi 320x240 u 15fps, to je. A sto se tice latencije, to je do logike na samoj kamerici - losa je.
Mada, na nasim losim linijama, svaka webcam je dobra, posto ide 1 frejm po sekundi...

Pa pretpostavljao sam ali ona kao podrzava 30 Fps i cak 640X480 ali opet koci ?

Pa to...kao podrzava...
Takve kamerice mozes naci kod Logitecha ili Creativea, i kostaju dosta.
Btw, 640x480 i 25fps, pa to je bre DV kvalitet :).

Stvar je u tome sto smo sinoc Mike i ja spojili kameru i instalirali potrebne drajvere i software, ali kamera jednostavno koci kada reprodukuje bez ikakvog spajanja na internet. Drugim recima, kada samo zelis da vidis sta ona "snima" ma koju rezoluciju i framerate podesio ona jednostavno koci kao da joj treba procesor brzi barem 400Mhz (ali to naravno nije problem posto procesor radi na 5-10% u tim trenutcima i minimum koji zahteva kamera je P1 mmx166 sto je smesno). Zna li neko o cemu se radi?
pozdrav!

Vrh Dno