Šta je novo?

Web Hosting?

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
U pitanju je WebShop sa malim brojem poseta, trenutno je hostovan na Orionu.
Do skoro je radilo korektno, ovde onde problem ali uglavnom korektno, u zadnjih mesec dana je katastrofa, ne mogu da osvezim bazu, da ucitam novi cenovnik, cak ni stari vise ne moze da se uploaduje, mailove mi guta.
Web dizajner predpostavlja da su u medjuvremenu ovi iz oriona opteretili server i da je to problem.
Stavio bih link ali mislim da nije u skladu sa pravilima foruma, sem kad je u pitanju winwin (ponekad mi se cini da je ovo njihov forum).
Treba mi neki predlog za resavanje ovog problema, eventualno preporuka za migraciju na neki drugi hosting i preporuka za isti?
Mislim da uzimanje skupljeg paketa kod Oriona nece resiti problem a i vidim da ljudi glavnom imaju losa iskustva sa njima.

Možda da probaš neki strani hosting,QHoster,NameCheap ili Arvixe primaju i Bitcoin

U pitanju je WebShop sa malim brojem poseta, trenutno je hostovan na Orionu.
Do skoro je radilo korektno, ovde onde problem ali uglavnom korektno, u zadnjih mesec dana je katastrofa, ne mogu da osvezim bazu, da ucitam novi cenovnik, cak ni stari vise ne moze da se uploaduje, mailove mi guta.
Web dizajner predpostavlja da su u medjuvremenu ovi iz oriona opteretili server i da je to problem.
Stavio bih link ali mislim da nije u skladu sa pravilima foruma, sem kad je u pitanju winwin (ponekad mi se cini da je ovo njihov forum).
Treba mi neki predlog za resavanje ovog problema, eventualno preporuka za migraciju na neki drugi hosting i preporuka za isti?
Mislim da uzimanje skupljeg paketa kod Oriona nece resiti problem a i vidim da ljudi glavnom imaju losa iskustva sa njima.

Ako si baziran na domaćem tržištu tj. posetioci prema analitici su iz Srbije onda je najbolje da uzmeš hosting kod domaćih provajdera zbog odziva i brzine. Imaš pouzdane firme EuNet, NiNet, SBB oni imaju svoje servere u svojim data centrima, Eunet i u Telenor Data Centru cene su malo jače možeš videti njihove ponude i uporediti šta ti odgovara.

Ono što je najveći problem da ponekad klasični shared hosting ne zadovoljava potrebe ili imaš u uslovima korišćenja kod naših provajdera koliko resursa možeš da "zauzmeš" kako drugi sajtovi ne bi bili offline, Orion je uradio klasični "overselling" preopteretio server, a takođe verovatno ne vrši dovoljnu kontrolu drugih sajtova pa dolazi do povremenog zastoja u celom sistemu od strane nekog korisnika.

Ono što treba da imaš u planu da hosting od 20-30e na godišnjem nivou za neke ozbiljne poslove kao što je web shop nije rešenje, a ako imaš profit i već si otplatio hosting onda ti je vreme da razmisliš o pouzdanoj varijanti, a ne štednji kao što je prikazano u ovom slučaju u tvom odgovoru.

I na kraju najbitnija stavka što niko to i ne gleda nego samo kupuje, uvek pre svaku kupovine kontaktiraš web hosting provajdera kod kog želiš da kupiš uslugu, dostaviš podatke npr. veličina baze, veličina prostora, koliko mesečno trošiš bandwidth i onda znaš kako stvari stoje, a ne kao što svi urade pa kupe hosting i posle dođe do suspenzije ili problema kao što je Orion pa se opet vraćaš na početak iono što je najbitnije gubiš potencijalne klijente (spor odziv sajta, dugo učitavanja, problem sa prikazom, email ne radi) i tome slično...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno