Šta je novo?

Web Hosting - provajderi

mwolf

Poštovan
Učlanjen(a)
17.12.2015
Poena
52
kakvo je stanje na hosting tržištu?
odnos cena - kvalitet
da nema nekih skrivenih troškova i vaćarenja
barem 5 mysql baza da ima

Posle par godina rešio sam ponovo uradim (obnovim) sajt koji sam imao.
ovog puta umesto joomle bih najverovatbnije koristio WP (ne mogu da radim upgrade sa joomle 3.x na najnoviju verziju 5.x
sajt bi sadržao kao i pre pored nekih info stvari i forum za moje prijatelje, da se ne bi neke informacije gubile po WhatsApp chatu itd.
ujedno bih i podigao i stari sajt koji bio bio kao neka vrsta arhive starih informacija itd, zato mi treba više od 1 mysql baze :) jer je samo mysql baza veća od 1 gb

Dreamwebhosting

Kunena forum?
Wordpress se ne može porediti sa najnovijom Joomla 5.
Kada je izašla Joomla 4 odradio sam 10ak migracija sa Joomla 3. Šta te muči?

Najbolje ti je kod mog prijatelja eXtreme ProHosting. Momak dugo radi i kod njega imam par sajtova, a svakako je cena i više nego bolja od svih ostalih. Baci pogled, pa vidi da li ti odgovara. Svakako nisam imao problema sa uptime.

Realno ne muči me, , nisam ni pokušao ali kad sam video da je već joomla 5.x pa ne znam da li vredi truda i svog mogućeg nerviranja oko toga
inače jeste kunena forum, par godina pre toga sam bio prebacio sa phpbb foruma na Kunenu, mislim da je još bila joomla 1.x ili već 2.x , svakako je bilo uspešno tada.
tokom godina sam bio menjao hostinge i na kraju sam bio završio na NiNet-u sa bluehostinga. Jednostavno su me stranci preko bare iznervirali ... zbog nekih naših indijanaca pa su blokirali tada pola Srbije, par dana sam se tad ubeđivao sa njima (čak su tražili i sken mog računara da nemam neke viruse i sl)

zato me i interesuje trenutno stanje i kvalitet na tržištu, naravno preferirao bih neke domaće ali nije primarno.

ako nije problem ukratko može i na PM šta misliš pod tim da se WP ne može porediti sa Joomla 5? iskreno nisam stigao da vidim ko je gde i kako napredovao, jedino što sam video da je udeo korištenja WP porastao u odnosu na Joomlu

WP se mnogo više koristi od Joomla svakako. Podrška je danas svakako bolja i za jedan i za drugi, samo zavisi ko je na šta navikao. Ja konkretno koristim WP i html, tako da sam jedino imao problem sa prebacivanjem verzije na php 8.0, jer dosta hostinga ima verziju 7.4. Problem je što dosta novih plugin-ova ima problem i neće raditi na php 7.4 verziji.

ako nije problem ukratko može i na PM šta misliš pod tim da se WP ne može porediti sa Joomla 5? iskreno nisam stigao da vidim ko je gde i kako napredovao, jedino što sam video da je udeo korištenja WP porastao u odnosu na Joomlu
WP je najzastupljeniji uvijek bio.. Radim sajtove uglavnom na Joomla platformi pa njoj i naginjem ali nedavno sam preuzeo održavanje dva WP sajta i radio od početka jedan. Ono što Joomla ima u osnovnoj instalaciji, u WP treba da instaliraš nekoliko pluginova koji su uglavnom Freemium tj. daju ti par funkcija, a za ostalo treba da kupiš PRO verziju. Veliki broj dodataka čini WP ranjivijim. ALi da se ovo ne pretvori u to koji je CMS bolji, na obe platforme mogu dobri sajtovi da se urade, bez pogovora.
Ja bih pokušao migraciju, bekap sajta sa Akeeba backup, prebaciš na komp na WAMP server i polako dotjeraš Joomla 3 do 3.10.12 pa vidiš koje pluginove, komponente i module treba da zamijeniš novijim verzijama ili alternativnim, temu ćeš vjerovatno drugu morati da staviš ali to nije problem. Onda na Joomla 4 i nakon toga odmah na Joomla 5.
Kunena je kompatibilna sa Joomla 5.

udaljili smo se od teme :D
pun backup sajta imam odavno na računaru, nije nešto što bi trebao tek da uradim, jer sam pre par godina sajt ugasio, zbog drugara koji su u tom trenutku bili manje zaiteresovani, a ja baš ne zaiteresovan da se bavim redovnim ažuriranjem i svim što mora da se radi. Uradio Backup do nekih budućih dana kad se pojavi možda potreba za njim, i eto lagano se potreba javlja.
realno ideja je bila da dignem backup pa da probam da uradim migraciju, a pre toga da dignem na WP, jer realno tu bi bilo desetina stranica sa nekim tutorijalima i listama, jer realno se sve događalo na forumu, zbog koga i jeste tada baza narasla na preko 1GB. PA sam pomislio da je možda bolje da se krene od nule, sa opcijom pogleda na stari "sajt" a možda i jedan pre toga u čistom HTML-u
zato i gledam opciju dobrog hostinga koji bi trpeo moje eventualne testove u početku.

Nazad
Vrh Dno