Šta je novo?

web dizajn

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
U planu je izrada jednog sajta i posto nisam bas upoznat zanimali bi me linkovi ka prije svega domacim sajtovima koji se bave pitanjem izrade web stranica /upustva , preporuke / . Sta je trenutno aktuelno od softvera i kako se krecu cijene stranice /profi usluge/ ?

Notepad i udri po HTML-u :p
Svaka firma za izradu weba ce te odradi ko vola u kupusu...
"Znanje je resurs novog milenijuma"

Ajde malo detaljnije ako nije problem .. ipak razgovaras sa totalnim laikom kada je web dozajn u pitanju .

Dreamweaver MX, skini neki tutorial sa Interneta, pa polako...Plus, dosta maste i smisla za dizajn.

ZoNi je napisao(la):
uputi se na moj sajt (www.zoniweb.cjb.net), mozda ce ti pomoci...

Samo da se zahvalim Zoranu na stvarno sjajnom tutorial-u iako mi je josh ostalo nesho malo (frejmovi)...Ali stvarno mislim da je bash cool osmishljen...A uz to i nije tezak...Chim sam proshao prvu stranu-dve sve je postalo extra logichno...Stvarno je lak HTML...Iako sam ga kao savladao i dalje radim u dreamweaveru ali sada ga potpuno drugachije gledam...Sad ipak znam shta se i kako deshava pa sve problema doooooooosta lakshe otklanjam...

Stalin je napisao(la):
Dreamweaver MX, skini neki tutorial sa Interneta, pa polako...Plus, dosta maste i smisla za dizajn.

A mislim da nisi bash u potpunosti u pravu...Jeste dreamweaver cool (i ja radim u njemu) ali dok se ne shvati sve lepo (NOTEPAD) nishta od tog posla...

Moja preporuka je da se prvo savlada HTML (sa zonijevim tutorijalom moze za dan-2) pa onda lepo Dreamweaver...Posle ce sve biti dosta lako...
Pozdrav

Zoni majstorecheers

Sta mislite o kreiranju sajta u nekom od text procesora ?

Matador je napisao(la):
Zoni majstore cheers

Sta mislite o kreiranju sajta u nekom od text procesora ?
Notepad ili onaj Tex u Linuxu.
Kada dobro, dobro savladas HTML i XHTML i DHTML i XML... mozes da se bacis na Dreamweaver... :p
Salim se, ali stvarno kada znas HTML mozes sve da drzis pod kontrolom, a ti WYSIWYG programi su dobri zbog nekih JavaScript funkcija i ostalih fora i fazona....

P.S. Jos jedan odlican 5+ za ZoNi -jev prevod Joe Bartinog HTML praktikuma...

:wave;

Genghis Khan je napisao(la):
A mislim da nisi bash u potpunosti u pravu...Jeste dreamweaver cool (i ja radim u njemu) ali dok se ne shvati sve lepo (NOTEPAD) nishta od tog posla...

Moja preporuka je da se prvo savlada HTML (sa zonijevim tutorijalom moze za dan-2) pa onda lepo Dreamweaver...Posle ce sve biti dosta lako...
Pozdrav

Znash kako sam ja ucio HTML? Za*ebavao sam se u FP i gledao koji kod dobijem za koji objekat...Mada, da budem iskren, citao sam i te tutoriale.

Stvarno svaka cast za sajt!!!
Inace da li ima jos ovakvih sajtova (ne mora samo sa html-om)?

Hvala svima :wave;

Uzgred, ZoNi.Web! 2.0 je u zavrsnoj ALFA verziji. Jos malo pa ce beta, a ona ce verovatno da ide na Net - greske ce biti ispravljane kad se primete... Stvarno nemam vremena za sve to, ali bice i pocetni tutorijali za JavaScript i CSS, koji ce vremenom ojacavati...

Matadore, rad u text-procesorima??? Mislis, npr. WORD??? NIKAKO!!! NI U KOM SLUCAJU!!! Stranu koju napravis u recimo HomeSite-u ili Notepadu, i koja takva ima 20kB, sa Wordom ce imati mozda cak i 50kB!!!

Evo svima jedan *odlican* textualni HTML editor, koji je po mom misljenju mocan gotovo kao HomeSite(!). Za razliku od HomeSite-a, ovaj je besplatan, manji je u MB, i Made in Serbia! Ime mu je MAX's HTML Beauty++ ME, a evo i LINKA

Ja sam isporbao dosta HTML editora koji rade na principu pregleda celokupnog koda, uz izrazene HTML tagove i sintakse. Jeste da je to lakse i strane se izradjuju brze, ali ipak za kvalitetnu stranu je nezamenljiv notepad. Mozda samo navika... ne znam.
Dobra ili losa procenite sami. :)
Jedino dzaba uredan i XHTML kod kada se ubacuju third party skripte (DHTML, JAVA...) ali bez njih se ne moze u danasnje web vreme zar ne.;

Vrh Dno