Šta je novo?

Web Design

Dado

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2003
Poena
619
Pozdrav za sve dizajnere , ali i za one koji to zele da postanu !
Ovu temu sam otvorio jer u temi " Izrada web strana" je totalni haosz , svadja itd... pa se ne prati tema ...
Ovde je tema WEB DESIGN , pa stoga moze da se raspravlja o svemu sto je vezano za web dizajn ... Znaci flash , dreamweaver , fireworks , css , php , java , photoshop itd... znaci veoma opsirna tema . type;
Ako imate pitanja ili neki dobar savet ovo je dobra tema za vas .. :)

Primetio sam koljažu, pa se evo solidarišem u diskusiji. Jel ima nekoga ko se bavi PHP/MySQLom. Voleo bih da vidim neke ozbiljne domaće web aplikacije?

Ja trenutno ucim PHP/MySql iz knjige , a pomaze mi i drugar on je isto nedavno poceo da pise scripte ... evo link na kome mozes naci njegov rad http://asstudio.csevego.net/adrob/cactusdbase/ ... jos smo samo pocetnici na tom polju... ali nadam se da ce ti neko drugi znati vise pomoci...
pozdrav :)

ja sam nekada radio html, ali znam ko mnogo dobro radi php/mysql/java/dhtml etc. kod nas: http://www.revolution.co.yu

Da , posetio sam sajt , zaista su suuuper .... Jer je neko od njih clan na forumu? Mislim , kad vec tako dobro znaju web dizajning onda bi nam puno pomogli njihovi saveti ... :mrgreen:
Neka bude sad tema cist dizajn ... - > Ako posedujete web stranicu , napisite link a mi cemo komentarisati , plus jos ako znate koji dobar sajt koji vam se jako svidja (dizajn) onda napisite i link za njega ... Interesuju me vasi ukusi i vasa razmisljanja... :mrgreen:
ziveli! cheers

XYZ puta prezvakana tema.

No dobro, postojao je jedan domaci flash sajt, za neki namestaj ne znam tacno, ali uglavnom bila je to flash animacija teska nekih sigurno 5 MB, znaci mozete misliti cega je sve tu bilo. I kad se to sve ucita, imas utisak da vozis space ship a ne da surfujes sajtom :)
Mnogo dobro, mislim da su cak dizajneri dobili neku nagradu.. steta sto se ne secam URL-a.

Moguce ... Posto sam "Newbie" nisam znao stavrno ... ali OK ... Ja sam najpre mislio da neko ko vec ima sajt ( svoj ) , znaci da domaci web dizajneri , veliki - mali razmenjuju neka iskustva , pa sam poceo od sajtova , posto je to i glavna tema ovde ...
Sledece pitanje je : ( kao anketa u tom fazonu ):
Sta vise preferirate :
1.) Velik sajt radjen u Flash-u , dobar , lep , nabudzen koji se sporije otvara zbog nabudzenog grafickog dizajna(flash)
ili
2.) Manji sajt , cist HTML , ne nabudzen ali koji se otvara prilicno brzo
:mrgreen:
Nadam se da ste svatili poentu "ankete"... :mrgreen:

fuckin' domaci sajtovi - retko kada je to nevidjeno ,) opasan trip se nalazi ovde (ko zna - zna) ;) daj mi jedan nas sajt koji te tako izvoza i ja cu da mu se
Hail.gif
:d

Recimo kao sto je kolega na ovu temu predlozio www.revolution.co.yu oni su pravili dosta dobre sajtove za domace "firme" ... a recimo www.neobee.net jeste da je provider-ski sajt , ali je sajt koji po meni sadrzi sve sto treba ...
Nije fazon u tome da te izvoza , fazon je u tome da dobijes informacije ( i to dobre , ne bez veze ****** ... ) ... nije uvek fora u dizajnu , dizajn je ono samo na prvi pogled ...
www.2advanced.com - npr. prebudzen sajt , flash itd... ali se informacije sakriju iza previse grafickih detalja... sajt je totalno ok , ali ces da blejis u njega 5 minuta , a kad te neko pita o cemu je sajt ti ces reci nemam pojma samo znam da je strava .. :D :D :D nije u tome fora !
Pozdrav! cheers

upravo je fora u voznji, u kontekstu moje price informacije su skroz suvisne - donniedarko.com je sajt/zagonetka cija namena nije da tebe informise kako da podesis dial-up da bi se kacio na neobee nego da te izvoza, ali iz tvog reply-ja se da zakljuciti da uopste nisi skapirao poentu...

Pa vazi , onda se ti samo vozaj ... Domacih "vozackih"sajtova neces bas naci ... tj. sigurno!!!
Ali internet nije pravljen za voznju , nego za totalno drugu svrhu , a to je da se informises ... Ako ti je bas stalo do voznje(tj. preciznije "igranja") onda uzmi neku igru pa je furaj ...
Gotovo , zakljuceno komentarisanje!...
Ovu temu sam otvorio zbog drugih stvari , web dizajna , kao sto sam naslov kaze , ja bih se pridrzavao tog naslova ... A ti ako oces otvori sebi drugu temu npr.: "Vozanje na netu" ili tako nesto ...
:mrgreen: Bez ljutnje , nije fazon de se svadjamo , nego da razmenimo znanje (zbog toga je napravljen ovaj forum , zar ne?!!! ) , a to sto nam se ukusi ne poklapaju je druga pricha ...
cheers

@Dado: deal. ja cu da cutim ali ce i drugi, ne zbog mene, nego zbog promasene teme koju si pokrenuo i koja jeste prezvakana x puta kao sto ti je lepo covek odmah rekao - jedina sansa ti je da budes malo inspirativniji, ali se ja licno ne uzdam vise u to :p zdravo, dovidjenja!

@ljtruba: hocemo voznju! :d

Pa sta iako je prezvakana tema , kao sto ti kazes , ali mislim da ovaj forum dobija nove clanove iz dana u dan , stoga tolerancija misko , ne treba odma napadati "pa to je 1000 puta prezvakana tema" , pa neka je uvek ima nekog koga interesuje , a oni koje ne interesuje ili im je dosadna tema , neka je preskoce ! :mrgreen:
ja sam ovu temu otvorio jer je covek "pilic" otvorio temu "izrada web stranice" , a tamo se na kraju sve izdesavalo ali na kraju covek dobio sipak , jako malo su mu pomogli , a na kraju medjusobno "poklali" ! Pa sam stoga otvorio ovu temu da doticnom coveku ali i za druge neupucene pomognem u izradi prezentacija a i ja usput da naucim nesto interesantno od drugih clanova ... Mislim da je sasvim OK , a ostali neka misla sta hoce! cheers
Znaci posto dosad niko nije pitao konkretno pitanje u vezi web dizajna , ja cu vas pitati: :mrgreen:
Znaci sta preferirate(volite) vise i zasto :
1.)stranice radjene u flash
2.) "ciste" ("pure" HTML) stranice

Ok znaci ko nije zqa diskusiju nek zaobidje topic.
Jednostavno...

@Dado
Preferiram dinamicke PHP stranice :)

PHP/MySQL je strava stvar ! ... Zato sam i poceo da ga proucavam ... Ako bi trebao da biram izmedju Flash -a i PHP-a , definitivno bi izabrao PHP , ali naravno ko zna , zna ... Ne znam , nesto mi je malo ljudi (kod nas) koji bas dobro znaju PHP , kod nas jos nije postao popularan , mnogo domacih web dizajnera ni ne zna za PHP ...
Ali ko zna , i to dobro , cestitam mu , stvarno se dobre stvari mogu napraviti njime , od onih malih , pa do onih big projekata (recimo neka veca baza podataka za neku skolu recimo za par somica...) :)

Nazad
Vrh Dno