Šta je novo?

Web design pitanje...

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Napravio sam sajt za svoj ultra-mega projekat (eto ga u games sekciji). Mozete pogledati na http://galeb.etf.bg.ac.yu/~djolen. Trenutno je u beta fazi, nema svih linkova.
Ono shto me zanima je:
Kad predjem mishem preko onih sivih slichica u meniju, one dobiju boju tek poshto se dodatno skinu njihove verzije u boji sa servera. Jel ima neke shanse da ja kazem da se to skine zajedno sa ostalim slikama na strani tokom uchitavanja (iako se odmah ne vidi)? Nekako mi ovako gubi efekat dok chekam da se oboje... Imam IE6.0
Radjeno je u Front Page-u, preko DHTML effects.

U Dreamvweaver-u imas opciju kada pravis rollover images, da stikliras preload images i tada ti pri ucitavanju stranice odmah ucita i prvu i drugu slicicu. Otvori stranicu u Dreamvweaver-u i napravi ponovo te linkove sa ovom ukljucenom opcijom.

Hvala.
Iskrsla su josh 2 pitanja:
1. Podelite vash IQ sa 3 i recite, da li bi vam onda oni dugmici bili dovoljni da skapirate zashta koje sluzi, ili moram da ruzim prezentaciju i da pishem tekst ispod njih. Narochito me zanima ono "Buy" :)
2.Ako sam radio u Front Pageu i uklonim ono <meta...> gde se pominje Front Page, mogu nadalje da se pravim lud kao da sam pisao u HTML-u, zar ne?
***edit by Bahati [SiD]

3MaJ je napisao(la):
Hvala.
Iskrsla su josh 2 pitanja:
1. Podelite vash IQ sa 3 i recite, da li bi vam onda oni dugmici bili dovoljni da skapirate zashta koje sluzi, ili moram da ruzim prezentaciju i da pishem tekst ispod njih. Narochito me zanima ono "Buy" :)
2.Ako sam radio u Front Pageu i uklonim ono <meta...> gde se pominje Front Page, mogu nadalje da se pravim lud kao da sam pisao u HTML-u, zar ne?
***edit by Bahati [SiD]
ma nije tesko skapirati sta su dugmici, al' su nekako neupadljivi onako grayscale. a i steta je za lepe slicice da se vide u punom svetlu tek kad se predje preko njih (to me uvek nerviralo sa ikonicama u ranijim ie i outloocima). vidi samo da nadjes nacin da budu upadljivije.

mislim da ti je najsigurnije da kod pejstujes u txt pa sacuvas kao htm. al' to je malo paranoid resenje, trebalo bi da bude dosta samo ih uklonis... ;P

Bahati [SiD] je napisao(la):
...
vidi samo da nadjes nacin da budu upadljivije.

Ma znam, to se i meni chini. Ali mi je u igrici na tu foru. Mozda da stavim kao neki glow kad predjesh preko njih? Onda bih morao svuda da menjam... A i ja sam to video iz Outlooka :)

Izvinjavam se za ono shto "nisam" napisao, zaboravio sam se malo :)

Mislim da bi ispod tih slicica-linkova ipak trebalo da stoje slovna imena linkova: home, credits, itd. OK, ti si od kuglica na svakom linku napravio odgovarajucu ikonu, no one nisu bas odmah uocljive, a da budem iskren ni intuitivne (u nekim slucajevima). Mani futuristiku, ti zelis da od toga zaradis neke pare, zato i najveci ****** mora odmah da ukapira cemu koji link sluzi.

Takodje, stvarno bi trebalo da nekako vise istaknes ikone. Recimo da ih tamnije "toniras". Ili da svaku stavis u lopticu. Ili da oko svake od njih iscrtas krug...

Nazad
Vrh Dno