Šta je novo?

Web design: Mass Rename (.EXT => .ext) ?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Imam folder sa dosta fajlova. Naravno posto je server UNIX-type (Linux) i pravi razliku izmedju malih i velikih slova (cAsE sEnSiTiVe) fajlovi sa veliko-malim ekstenzijama ne bi funkcionisali.

Ima li neki program ili neka fora da odradim ovo autmatski (znaci samo da selektujem zeljeni folder i da zadam da promeni sve u lowercase
?
:(

Nisi se setio multi-rename tool-a iz win commandera ? :)
nije za dzabe najbolji...

driver je napisao(la):
Nisi se setio multi-rename tool-a iz win commandera ? :)
nije za dzabe najbolji...
Ne koristim te commandere... Win, Norton, System... :(
Ali izgleda da cu biti prinudjen da instaliram v4.54 Win Commander (to imam trenutno na hardu)

ZoNi je napisao(la):
Oscar's Renamer (free!)

ovaj program otvori sadrzaj foldera kao obican text, selektujes sve, i kazes A->a (tj. smanji sva velika slova); inace, Renamer mozes i da integrises u WinExplorer i da koristis desni klik za masovno preimenovanje...

(naravno, moze i Win/Total Commander...)

Hvala, probacu

cheers
:wave;

ZoNi je napisao(la):
ma, nemoj... sta ce ti to?
Heh... pa instalirao sam Win Comm. i fino sam odradio posao. A skinuo sam i onaj renamer sto si ti preporucio, i on je strava, samo nisam imao vremena da se bakcem s njim kad sam vec posao zavrsio sa WC-om.

Pozdrav i hvala na pomoci!

Oci bi mi ispale da sam morao rucno da prepravljam 50-ak HTML fajlova, 100+ slika, grafika... :p

Ne mogu da verujem da chak i na ovom forumu ima ljudi koji i dalje koriste onaj win explorer :D

driver je napisao(la):
Ne mogu da verujem da chak i na ovom forumu ima ljudi koji i dalje koriste onaj win explorer :D

Ja i dalje koristim :D

win explorer rulz ;)

driver je napisao(la):

ja koristim 2xExplorer i WinExplorer... a Win/TotalCmd imam instaliran jos od verzije 3.5 (otprilike) pa sve do sadasnje 5.50, ali ga koristim izuzetno retko... mnogo mi je ruzan & nepraktican... valjda zato sto nikad nisam koristio DOS i NortonCmd... a i trudim se da sto manje koristim NEfree programe...

Heh... dzabe sam se cimao sa trazenjem programa za mass rename...

WS FTP Pro ima opciju "Force lower case when uploading files" koja prilikom samog uploada na server loweruje sve foldere i fajlove.

Ali dobro, nije na odmet imati keca u rukavu (Oscar's i Win Comm)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
WS FTP Pro ima opciju "Force lower case when uploading files"

to je sad vec standard kod skoro svih novih FTP programa... uzgred, ja ti preporucujem da probas SmartFTP - odlican, besplatni FTP program, izuzetno modernog izgleda (sto se nikako ne moze reci za WS :whip )

ja sam za FTP-ovanje koristio WinCommander, WS, FTP Explorer, FTP Voyager (koji je DEFINITIVNO najjaci FTP program!) i sada koristim SmartFTP (od kojeg je, po mom misljenju, samo FTP Voyager jaci)...

meni je veoma vazan izgled programa, tako da su WinCmd i WS vrlo brzo ispali iz "trke"...

ZoNi je napisao(la):
meni je veoma vazan izgled programa, tako da su WinCmd i WS vrlo brzo ispali iz "trke"...
Valjda su važniji preglednost i funkcionalnost... :(

ZoNi je napisao(la):
to je sad vec standard kod skoro svih novih FTP programa... uzgred, ja ti preporucujem da probas SmartFTP - odlican, besplatni FTP program, izuzetno modernog izgleda (sto se nikako ne moze reci za WS :whip )

ZoNi ovaj link ne radi. Javlja mi nesto na svapskom:
"404 - Error
Der Server hat keinen Bock ihnen die Seite zu zeigen
Die gewünschte Seite ist zurzeit nicht verfügbar. Möglicherweise hat der Server grad Mittagspause oder einfach nur keinen Bock ihnen die Seite zu zeigen."

Jel imas neki drugi?

jddipqd je napisao(la):
Valjda su važniji preglednost i funkcionalnost... :(

paaaa... kako-kad...

ako recimo poredimo s jedne strane WinCmd i WS FTP, a sa druge FTP Voyager i Smart FTP... preglednost, funkcionalnost i lep izgled GUIa su na strani druga dva... plus, Smart FTP je free, pa odnosi ubedljivu pobedu!!! (napomena: naravno, ovde sam o WinCmd-u pricao kao o FTP programu - znam da on u sebi ima i gomilu drugih funkcija, ali ja nikako ne volim ta integrisana resenja!)

za ivo.r-a: www.smartftp.com

I moje preporuke takodje za SmartFTP! :)
Koristim ga vec mozda godinu i nesto i stvarno je odlican! I jos je free! :D

ivo.r je napisao(la):
ZoNi ovaj link ne radi. Javlja mi nesto na svapskom:

:D

ej, a vidite sta taj 404 error kaze (priblizan prevod sa Babelfisha; ko razume nemacki, shvatice jos bolje):

404 - Error
The server does not have to show a support them the side
The desired side is to time not available. Possibly the server degree of lunch time has to show or simply only no support them the side.

--------------------------------------------------------------------------------

Try they the following:

If they go into the kitchen, they get a cold beer and try them it again, if they are heel.

Supply they their computer by way of the PCI card location drugs; Their screen looks much too boring. There must more colors.

Inhalieren it 2 hours long socks, which did not wash it for months to no more. If they are not dead, the server which could to rausruecken want.

This server can be indicated only on ms alcohol and Windrogen to 2002 special roar correctly. Turn they to their Drogendealer.

The server pennt. Step they (on own danger; I do not take over adhesion) against the Braun tube of its computer. If this becomes black at one time and does not start no more, they need a new screen

Build they this side simply after (watches out on the copyright) and tinker themselves simply ' ne HTML together, into which clean-come, which they believed, what they would see now here! Surprise effect guarantees

Smart FTP od skoro koristim, i mogu reci da je mnogo dobar, pogotovu onaj nacin browse-ovanja foldera...
ali ipak nema opciju (ili sam ja corav) da prekopira ceo folder sa servera na server (isti) samo u drugi direktorijum....

to ima samo CUte FTP

I meni je WS FTP bas gotivan sto nije nasaran, ima funkcionalnost...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
SmartFTP...ali ipak nema opciju (ili sam ja corav) da prekopira ceo folder sa servera na server (isti) samo u drugi direktorijum....

cekaj... da li sam razumeo... imas npr folder Glavni... u njemu foldere 1 i 2... i hoces da folder 2 ubacis u folder 1...

ako je to ono sto hoces, to se radi ovako: kao u WinExploreru - prevuces folder 2 iz desnog prozora na folder 1 u tree-u (tj. u levi prozor!), i to je to...

e, sad... ako si nesto drugo 'teo... ja sam te razumeo ovako...

heh.. sad i ti mene jos vise iztripovao.
Ovako, imam folder npr. SLIKE koji hocu jednostavno da prekopiram (znaci da napravim kopiju istog foldera sa svim fajlovima) u tekucem direktorijumu samo sto ce da se zove SLIKE1.

Jeli to moguce preko bilo kog drugog FTP-a sem Cute FTP?

To sam izveo bas sa njim, ali imam trial verziju koja je istekla, pa sad trazim full retail piratsku ali nema je nigde na netu!

:(

aha... sad sam te tek s'vatio - hoces da dupliras folder, samo pod drugim imenom... pa, cini mi se da SmartFTP ili TotalCmd to ne mogu direktno da urade...

evo kako bih ja to uradio u SmartFTP-u kad bi mi to trebalo:
- povezao bih se na server; jos jednom bih se povezao; sad bih imao dva prozora, a u oba bi mi bio prikaz servera
- u jednom prozoru bih napravio folder SLIKE1
- u drugom prozoru bih otvorio folder SLIKE
- drag&drop metodom bih sve iz SLIKE prekopirao u SLIKE1
- to je to...

ZoNi je napisao(la):

ej, a vidite sta taj 404 error kaze (priblizan prevod sa Babelfisha; ko razume nemacki, shvatice jos bolje):

404 - Error
The server does not have to show a support them the side
The desired side is to time not available. Possibly the server degree of lunch time has to show or simply only no support them the side.

--------------------------------------------------------------------------------

Try they the following:

If they go into the kitchen, they get a cold beer and try them it again, if they are heel.

Supply they their computer by way of the PCI card location drugs; Their screen looks much too boring. There must more colors.

Inhalieren it 2 hours long socks, which did not wash it for months to no more. If they are not dead, the server which could to rausruecken want.

This server can be indicated only on ms alcohol and Windrogen to 2002 special roar correctly. Turn they to their Drogendealer.

The server pennt. Step they (on own danger; I do not take over adhesion) against the Braun tube of its computer. If this becomes black at one time and does not start no more, they need a new screen

Build they this side simply after (watches out on the copyright) and tinker themselves simply ' ne HTML together, into which clean-come, which they believed, what they would see now here! Surprise effect guarantees :D

:):) Lepo mi je tata govorio da ucim strane jezike :)

multi rename?

hmmm

otvoris command line prompt (da ne kazem DOS prompt) i otkucas npr:
ren *.jpg *.jpg

sve ce da ti prebaci u lowercase (extenzije)

ja to radim kada mi neke mp3ke imaju extenziju u velikim slovima... cas posla sve sredi :)

mislim da je ovo najprostije moguce resenje

OKi probacu i to....

Nego, nesto mi se javlja kad pokrenem Smart FTP u fazonu "This version hasn't been updated for 92 days" ?!
A imam ga mozda 2 nedelje tek! Kakav bug...
:p

E s***m ti se na ovaj Cute FTP 1.0
Za malo da ubijem ceo folder koji je najbitniji na celom serveru!

Problem sa drug&drop i Smart FTP-om jeste da je to izvodljivo samo preko passive moda. Sto moj server (verat) ne podrzava. :(
S h i T!!!

Sada, jasno i glasno: Zna li neko gde mogu da nadjem FULL RETAIL crakovanu verziju CUTE FTP-a verzija 5 ili koja je vec najnovija

FX FX FX

Heh.. sad kad pogledam svaki noviji FTP ima opciju da automatski pri uploadovanju vrsi rename u lowercase, upper ili po zelji....
a ja se toliko cimao da nadjem poseban program.....
:whip

Nazad
Vrh Dno