Šta je novo?

Web CMS, Template, za YouTube kanal, koju temu kupiti?

undeR.

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2010
Poena
159
Dakle, drzim YouTube kanal, imam 21 godinu i sa bratom radim recenzije hardvera(za gaming) koje nam sponzorise ComputerLand.rs i psoto smo imali veliki napad na sajt od strane nepoznatih inostranih hakera, treba nam nova, "povoljna", kvalitetna tema ali da ispunjava nase interese.

Razgledao sam i citao, i video da hvale ovu temu: http://themeforest.net/item/sevenmag-blogmagzinegamesnews-wordpress-theme/7114090

Meni je potrebno, lep izgled, forum, shop, Q/A(i nije toliko potrebno), Gaming Recenzije itd, ali sve sa jednog korisnickog racuna. Moguce je modifikovati temu po svom ukusu, pa ako imate neku preporuku gde mogu pametnije da potrosim 60$, voleo bih da preporucite. Da li vredi dati 60$ za tu temu i koliko je zapravo sigurno uloziti u WordPress?

Uostalom, pogledajte kanal: https://www.youtube.com/wasdlifechannel

Poslednja izmena:
Pa WP kao i svi ostali CMSovi su busni na nekom mestu. Nemas nigde kompletno sigurne opcije i uvek ce naci neku rupu da se probiju..
Sada ne znam sta si ranije koristio za sajt. Koji CMS.

Imam dosta sajtova na WP platformi, sve radi odlično i bez ikakvih problema što se tiče polja bezbednosti. Redovan update, i male cake oko izmena kada je reč o bezbednosti (preventivne mere). Prilikom instalacije gledaj da ti ne bude klasična putanja za bazu wp_ (ovo možeš preimenovati u tw_, wr_ i slično), onda gledaj da ti ne bude korisničko ime admin, nego to lepo promeni i nešto drugo tebi poznato, šifra naravno kompleksnija da bude ne i klasična...

Svaki plugin ima svoje mane i propuste, tako da gledaj da sve svedeš na nekim razuman nivou, jer kome treba 25+ plugin na sajtu, a da pri tome ne koriste svrsi tj. koriste ali džabe opterećuju bespotrebno server. Onda optimizacija je takođe važna, da sve bude kako treba, jer brzina učitavanja je najvažnija.

Plugin: Sve što ti nije potrebno izbrišeš sa servera, klasična postavka WP Seo Yoast, Google Analitika, plugin za deljenje sadržaja, možeš da koristiš i Disqus za komentare, plugin za optimizaciju slika itd... Sve ovo kreiraš zavisno od tvojih potreba i podešavaš svaki plugin kako treba.

E sada kada pitaš oko teme, to je stvar lične prirode. Meni jedna tema odgovara, a što ne znači da će i tebi biti zanimljiva, tako da oko toga je najbolje d aideš sam i gledaš šta je to što čini korisniku ugođaj da poseti tvoj sajt i što je tebi isto takođe dopadljivo. Gledaj da bude tema optimizovana za mobilne uređaje to je pod brojem jedan, a posle moraš videti ako ne znaš sam da nađeš nekog da ti odradi optimizaciju celog wp sajta...

Nazad
Vrh Dno