Šta je novo?

web cam komunikacija!?

frenchie

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2002
Poena
620
pre neko vece sam uspeo da uspostavim internet video vezu sa prijateljima u americi. tom prilikom smo koristili yahoo messenger. sve je to radilo ali moram priznati da nesto nisam bio zadovoljan kvalitetom brzinom. i prijatelji u americi i ja ovde imamo DSL - znaci dovoljno brzu konekciju.
da li postoji neko bolje i brze resenje za uspostavljanje video veze.
na benchmarku potrazio sve na temu ali na zalost nista nisam nasao.
skinuo sam i ICQ koji ima video podrsku ali jos uvek nisam probao.

u napred se zahvaljujem na pomoci.

Gledaj ovako, iako imate DSL, nemojte ocekivati nista extra, jer imate ADSL. To znaci da vam je upload 128 ili 256kbit/sec, sto nije nesto spektakularno (iako je dl 5 x brzi). Kako treba u svakoj sekundi poslati slicicu koja ima 10-15kb, prakticno vam slanje slika zauzima ceo upload. Kod nas u Srbiji je stanje jos gore - slicice srednje velicine se salju jedna u 3 ili 4 sekunde :(.

Nesho, a otkud znash da ima ADSL i da mu je upload 128kbs? Pa nije svaki a(dsl) isti...

.. a kako vam se cini Netmeeting u te svrhe ??

Misha je napisao(la):
Nesho, a otkud znash da ima ADSL i da mu je upload 128kbs? Pa nije svaki a(dsl) isti...

Jos nigde nisam cuo sa nesto jaci sinhroni DSL, eto zato ;) . Upload kod ADSL-a je ili 128kbps ili 2x veci, ali to je cesto samo u teoriji, uglavnom biva solidno manji.

Definitivno, za webcam chat, MSN messenger 6 ili windows messenger 5.

Poslednja izmena:
hvala na informacijama. videcu da probam MSN.
inace ovde gde se nalazim u Beogradu posedujem 1 mbit-ni DSL tako da bi generalno sve trebalo brze da ide....

pozdrav

Covek ima poprecnu vezu ka provajderu nesho i moralo bi da mu radi ko zmaj... Inace uzmi win messanger - i ja sam sa njim probao i radi ok sa 128k vezom - i video i glas. Inace pre su ljudi probali sa netmeetingom i na 56k i radilo je.

Vrh Dno