Šta je novo?

Weather?

yahoo widgets se zove taj program

Probaj Rainmeter (extra je, a može svašta da prikazuje, plus malo opterećuje komp).

Eventualno, pogledaj i programe za tu namenu na sajtu adni18.com.

a da li postoji opcija preuzimanja necijeg izvestaja i stavljanja na sopstveni sajt !

Ja koristim MyFreeWeather. Malo zahtevan, prilicno precizan, koristi izvor weather.com, brz je.

@ZoNi
Vecina, mada sam nalazio neke koji ne koriste.

Da li neko ima problema sa rainmeter-om.Nesto je prestao da radi pre dva dana?

Poz

Meni je onaj tango weather za rainmeter prestao da radi.

Edit: dok sam kucao već je dat odgovor.

Poslednja izmena:
Rece ZoNi a i pretpostavio sam da je tako nesto, ali ajde da pitam za svaki slucaj da ne krenem da cackam po podesavanjima i da se ne iznerviram bezveze:)

Poz

MyFreeWeather i dalje radi. Doduse, updateovao se pre jedno nedelju dana. Kada su menjani linkovi?

Poslednja izmena:
Yahoo widgets radi.

:wave:

koji program?

@Risa i ostali

Koji je ovo program za internet statistiku koji koristi Risa?

Prilozi

• desktopgf9.jpg
    desktopgf9.jpg
    18 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Trebalo bi da su Yahoo Widgets-i, e sada koji tacno, to ti ne mogu pomoci..

Poz

Od kako je krenuo monsun u Srbiji, nema nikoga ko je u stanju da da validnu prognozu ni za naredna 24h a kamoli nesto vise...
Tuzno.

Mozes da probas kombinaciju true launch bara i weather forecast plugina.

Ne znam da li jos uvek imate problema sa rainmeterom ali ovo bi tebalo da objasni zbog cega je tako..

"..weather.com switched off their xoap feed to registered users only, probably a sad attempt at trying to make money from people that want to display weather information.. kinda sad to see an informational site cave to such idiocy.. rainmeter is going to use accuweather which demand skin designers and users to display the accuweather logo on their skins"

Moze da se odradi besplatna registracija i da se ubaci u link ID i License Key ali ja jos nisam uspeo da ga nateram da proradi.

Link za registraciju:

https://registration.weather.com/ursa/xmloap/step1

Sta se desava kod vas sa ovim?

Poz

Poslednja izmena:
I dalje radi :). Registracija ne zahteva novac, tako da nemam pojma o cemu pricaju.

Koji skin koristis(tj da li skin koristi weather.com ili accuweather) i jesi li uopste imao problema sa prognozom u poslednje 2 nedelje?

Poz

Sredio sam ga:)

Za one kojima rainmeter ne radi. Koristim hudvision ali radi i na dark rainmeter-u

Registrujte se preko linka koji sam ostavio na prethodnoj strani i na mail ce te dobiti ID i Licence Key..

Malo uputstvo

Prilikom registracije navedite tacno za koju oblast tj. grad zelite da vam prikazuje vremensku prognozu..

Kada budete ubacivali ID i LK, obrisite i zagrade..

SRXX0005 se odnosi na Beograd pa i to morate da zamenite sa location code-om grada u kome zivite..

Dodao sam i parametar za prikaz temperature u celzijusima pa sto se toga tice nema problema..

Nadam se da ce nekome da pomogne

Poz

Prilozi

• Rainmeter.txt
    148 bajta · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Naso sam jednostavnije resenje a kod mene radi: Hi
Weather.com has backed down from their foolish position, but have replace the xoap to xml.
To solve ,in the configuration .ini of Rainmeter must be changed "xoap" to "xml" in the link. For example:

htp://xoap.weather.com/weather/local/SPXX0050?cc=*&unit=m&dayf=6

for

htp://xml.weather.com/weather/local/SPXX0050?cc=*&unit=m&dayf=6

Work right now.

accuweather.com moze da se koristi za dz na sajtovima, jedino sto dolazi u par predefinisanih bannera (unapred odredjene dimenzije, boje itd) i malko je teze menjati to...Mozete eventualno da podmetnete drugu pozadinu i malko promenite boje...

Ako vam treba tacna prognoza, meni se najbolje pokazao vreme.yubc.net - a vrlo mi je bitno da imam preciznu prognozu zbog prskanja vocnjaka :)

Naso sam jednostavnije resenje a kod mene radi: Hi
Weather.com has backed down from their foolish position, but have replace the xoap to xml.
To solve ,in the configuration .ini of Rainmeter must be changed "xoap" to "xml" in the link. For example:

htp://xoap.weather.com/weather/local/SPXX0050?cc=*&unit=m&dayf=6

for

htp://xml.weather.com/weather/local/SPXX0050?cc=*&unit=m&dayf=6

Work right now.

A sto se ne javi ranije, vidis da urlam celu prethodnu stranu da ne radi:)
Jos bolje ako je lakse resenje mada sam ga sada namestio i necu da ga gledam dok ne prestane da radi:p

Poz

Nazad
Vrh Dno