Šta je novo?

weak sectors i prodaja kompjutera

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Htedo da prodam kompjuter, ali sam u hdsentialu upravo video da hdd od 320gb ima 3 weak sectora. Nikakvih smetnji u radu nema pa me zanima da li zbog ovog treba da spustim cenu kompa, i za koliko.
Da li bi bilo nepošteno da kupcu uopšte i ne prijavim te weak sectore?

Naravno da moraš da prijaviš. Kako bi se ti osećao da ti ja prodam hdd i da otkriješ da ima bad sektore?

Kakvo pitanje, ***, gde ide ova zemlja...

Nema bad sektore već weak sektore što u radnjama ne smatraju kvarom i ne prihvataju reklamaciju. Zato pitam.
Da, gde ide ova zemlja kad tako slatko kritikuješ, a nisi lepo ni pročitao post.

Poslednja izmena:
Nije šija nego vrat. Treba da prijaviš kakvo je stvarno stanje računara, tj. svih komponenti, a kupac će odlučiti koliko mu je to bitno
Dobro OK, a za koliko ovi weak sektori obaraju cenu računaru?

Toliko da ti sad taj hard disk od 320GB vredi 10 evra.

Nema bad sektore već weak sektore što u radnjama ne smatraju kvarom i ne prihvataju reklamaciju. Zato pitam.
Da, gde ide ova zemlja kad tako slatko kritikuješ, a nisi lepo ni pročitao post.
Da bilo bi korektno da prijavis weak sektore i da skines malo cenu ako sutra ne zelis da i ti prodjes ako budes kupovao neku polovnu stvar.

Svaki ozbiljan kupac će da baci pogled u Sentinel kod kupovine, tako da i da hoćeš ne možeš da prećutiš. Računaj da ti taj hdd vredi pola para od istog takvog polovnog sa 100 % health u Sentinelu.

Nazad
Vrh Dno