Šta je novo?

WDC WD10EARS (1TB / 64mb cashe)

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
Dakle da ne duzim , prodje mi kroz ruke jedan i nisam bio lenj no uhvatih par slika sa HD tune pro , pa reko da postujem , moguce da ce nekome biti zanimljivo.

Al prvo ovako generalni utisci. Hard disk je hladan ko spricer , poprilicno tih u idle , prilikom kopiranja/pisanja je 80% vremena maltene necujan , medjutim desi se svako malo da krene da "drlja" ko nenormalan i to mi je bilo jako cudno ... No dobro sta je tu je. Generalni moj utisak je da su ovih 64mb cashe uludo utroseni , jer odista ne vidim neke blagodeti od istih , no slika govori vise od 1000 reci , te evo istih.

read.JPG

write.JPG

File transfer r&w.JPG

transfer mp3.JPG

tranfser filmovi.JPG

Nastavak

I jos ponesto ...

Cashe & other read.JPG
Cashe & other write.JPG
random access read.JPG
random access write.JPG

Toliko od mene. Licno , nisam odusevljen ;)

Sta si ti ocekivao od njega to je green edition predvidjen za storage a ne sistem samim time ima odlicne perfomanse jer ipak se vrti na 5400rpm.
Za sistemski disk se kupuje blue ili black pa onda gledaj malo perfomase.

Sta si ti ocekivao od njega to je green edition predvidjen za storage a ne sistem samim time ima odlicne perfomanse jer ipak se vrti na 5400rpm.
Za sistemski disk se kupuje blue ili black pa onda gledaj malo perfomase.

Tacno tako.
ja sam sebi uzeo ssd za sitem i Caviar GreenPower 1,5TB SATA II 64MB (WD15EARS) za podatke. Veceras kacim slike kada ga istestiram.

Ajmo ovako , @Terminator - ja nigde nisam spominjao performanse istog da su lose kao takve ako si i citao sta sam pisao - sve sto sam rekao je da nisam odusevljen blagodetima koje donose 64mb kesha ... HDD je ovako cool , kao sto napisah , sem onog cudnog drljanja (imam 2xwd640Black i 2x320 AAKS u kucistu) tako da verujte mi kad kazem "drljanje" pri random seek koje je u najmanju ruku cudno imajuci u vidu koliko je tih ostatak vremena.

Imam ja isto 2x640, 500GB Green i 1000GB isi taj sa 64MB kesa, i nijedan nedrlja nikako.
Ti si rekao da nisi odusevljen a ja ti samo kazem da je taj disk jos i odlican sa obzirom na broj obrtaja i namjenu.

Evo par slika(testa) sa moja tri HDD-a

Prilozi

• wd.jpg
    wd.jpg
    162.8 KB · Pregleda: 73
  • wd2.jpg
    wd2.jpg
    175.2 KB · Pregleda: 74
  • ssd.jpg
    ssd.jpg
    179.4 KB · Pregleda: 65
Vrh Dno