Šta je novo?

WD5000AAKS dilema: IDE ili AHCI?!

Posto nemam flopi, nisam mogao da instaliram AHCI drajver pre XPa, ali mozes da ih instaliras naknadno. Clan gadafi mi je dao ovaj link na kojem je uputstvo. Generalno, AHCI aktivira poboljsanja SATA tehnologije i, iako ti neces osetiti nikakav napredak, za sam HDD je bolje.
@ gadafi
@ Razbojnick

Pohvala za obojicu! Ovo radi perfektno! Jednostavno, brzo i lako, kao sto je napisano u linku. Imam flopi, u pitanju je bila naknadna instalacija, X38 cipset. Ovaj post, http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1350584&postcount=30, je dobar podsetnik. Kakvo olaksanje sto je sve proslo bez reinstalacije XP-a.

Ukljucen ti je write caching automatski sa AHCI-jem, ne postoji mogucnost da ga iskljucis inace. Isto se desava i kod RAID0 na ICH9R, uvek je ukljuceno, bez obzira na to sta je prijavljeno u device manager-u.
Izgleda je to za Intel podrazumevana 'performance' instalacija pa i write caching je po defaultu ukljucen i obavezan.

fala.

Da li mogu na masini iz potpisa da obavim isto ovo prebacivanje na SATA 2, s obzirom da HD radi u IDE modu, i da li se isplati da se zezam uopste sa tim?

Vrh Dno